Samsundaki adam öldürme ve yaralama davasında

Samsundaki adam öldürme ve yaralama davasında karar -Tekkeköy ilçesinde tabancayla 2 kişinin öldürülmesi, 3 kişinin yaralanmasıyla ilgili 5i tutuklu 14 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasında 4 sanık müebbet hapis cezası


SAMSUN (A.A) - Samsunun Tekkeköy ilçesinde tabancayla 2 kişinin öldürülmesi, 3 kişinin yaralanmasıyla ilgili olarak 5i tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, yaklaşık 5 yıl önce Costal mevkisinde Samet Güngör ve Murat Yurtsevenin tabancayla öldürülmesi, Mehmet Can Güngör, Rüştü Özdemir ile Özcan Altunun yaralanmasıyla ilgili tutuklanan Bekir Akkaya, babası Hüseyin Akkaya, akrabaları Mustafa Akkaya, Yılmaz Akkaya ve Cengiz Akkaya ile olayla ilgili oldukları öne sürülen Barış Dönmez, İbrahim Akkaya, Reşit Güngör, Rüştü Özdemir, Ali Balçık, Aşkın Yaba, Hüseyin Kaya, Ferhat Demirel ve Kamuran Akkayanın tutuksuz olarak yargılanmasına devam edildi.
     Duruşmada, tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklardan Reşit Güngör, Ali Balçık ve İbrahim Akkaya ile ölenlerden Samet Güngörün annesi Emine Şimşek ve olayda yaralanan Mehmet Can Güngör ile tarafların avukatları hazır bulundu.
     Duruşmada sanıkların son savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, adam öldürme ve yaralama suçlarından Mustafa Akkayaya 2 kez müebbet ve 43 yıl 4 ay, Hüseyin Akkaya ile oğlu Bekir Akkayaya 1er kez müebbet ve 60ar yıl, Yılmaz Akkayaya 1 kez müebbet ve 57 yıl 6 ay, Cengiz Akkayaya 52 yıl 1 ay, Barış Dönmeze de 49 yıl 7 ay hapis cezası verdi.
     Tutuksuz sanıklardan İbrahim Akkaya, suçluyu kayırma suçundan 2 yıl 6 ay, Reşit Güngör de 6136 sayılı kanuna muhalefetten 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıkların ise beraatına karar verildi.
    
     Muhabir: Ercan Dilaver
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsundaki adam öldürme ve yaralama davasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER