Samsunda Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Samsunda Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı


SAMSUN (A.A) - Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Samsun Müftülüğünde din görevlilerine yönelik konferans düzenlendi.
     Konferansa Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, ilçe müftüleri, imam ve vaizler katıldı.
     Konferansta konuşan Vali Aksoy, din görevlilerinin toplumunda önemli görevlerinin olduğunu belirterek, Kent merkezinden en uç köylerimize kadar görev yapan din görevlilerimiz, İslam dini için çalışma yapan, örnek alınması gereken arkadaşlarımızdır dedi.
     Diyanet İşleri Başkanlığının Camiler ve Din Görevlileri Haftasına, Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet sloganıyla girdiğini vurgulayan Aksoy, Valilik olarak engelli vatandaşları tespit için çalışma başlattıklarını, engellilerin eğitim ve öğretimlerini sağlamalarına yardımcı olacaklarını söyledi.
     Samsun Müftüsü Öztürk ise Samsunun külliye şeklinde camiye ihtiyacı olduğunu belirterek, Konferans salonlarının olduğu, misafirlerin ağırlandığı, parkların olduğu 4 minareli büyük bir camiye ihtiyacımız var diye konuştu.
     Bedeninde eksiklik olan engelli değildir, kalp gözü kapalı olan engellidir diyen Öztürk, Camilerimizi en kısa zamanda engelli kardeşlerimiz için düzenleyeceğiz. Bunlar bizim asli görevimizdir. Camilerimizi engelsiz hale getirmeliyiz, herkese bu camileri açmalıyız ifadelerini kullandı.
     Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yapılan yarışmalarda derece alanlara din görevlilerine ödülleri de verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsunda Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER