Samsunda bir kadının rahmindeki 2 kiloyu

Samsunda bir kadının rahmindeki 2 kiloyu aşkın miyomun ameliyatla çıkarıldığı bildirildi


SAMSUN (A.A) - Medicana Samsun Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Prof. Dr. Cazip Üstün ve ekibi tarafından, bir kadının rahmindeki 2 kiloyu aşkın miyomun ameliyatla çıkarıldığı bildirildi.
     Prof. Dr. Üstün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kendilerine başvuran bir kadın hastanın rahminden 2 kilo 480 gram ağırlığında miyomu başarılı bir ameliyatla çıkardıklarını belirtti.
     Miyomların en sık görülen iyi huylu rahim tümörleri olduğunu belirten Üstün, 35 yaş üzeri kadınların yüzde 40-50sinde hiçbir belirti vermeden bulunabileceklerini kaydetti.
     En sık belirtilerinin kanama olduğunu vurgulayan Üstün, şu bilgileri paylaştı:
     Daha az olarak adet sancısı, alt karında bası hissi, mesane basısı ile sık idrara çıkma gibi belirtileri vardır. Nadiren kısırlığa neden olur. Düzensiz kanamaya neden olduklarında,komşu organlara baskı yapıp, onların fonksiyonlarını olumsuz etkilediklerinde ameliyat kaçınılmaz hale gelir. Adet gösteren zarın hemen altına yerleşenler 2-3 santimetre çapta kanama ile kendilerini erkenden belli ederken rahmin dış yüzüne yerleşenler kanama şikayeti yapmadıklarında dev boyutlara erişip bizim hastamızda olduğu gibi mide -barsak şikayetleri ve hazımsızlık ile seyreden karında kitle ile ortaya çıkabilirler. Bundan önce çıkarttığımız miyom ise 14 kiloydu.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Samsunda bir kadının rahmindeki 2 kiloyu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER