Samsunda İlk yardım günü etkinliği

Samsunda İlk yardım günü etkinliği -Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Keskin: -İlk yardım doğru ve bilinçli yapılmadığında sakatlık ve can kaybına neden olmaktadır


SAMSUN (A.A) - Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, İlk yardım doğru ve bilinçli yapılmadığında sakatlık ve can kaybına neden olmaktadır dedi.
     Samsun İlk Yardım Eğitim Merkezince ilk yardım günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında eğitim amaçlı ilk yardım eğitimi uygulamıs ve kazalarda ilk yardım çalışmaları gösterildi.
     Keskin, yaptığı açıklamada, amaçlarının ilk yardım konusunda insanları bilinçlendirmek olduğunu söyledi.
     İnsanlara ilk yardım için gerekli bilgiyi Türk Kızılayına bağlı Samsun İlk Yardım Eğitim Merkezi aracılığıyla verdiklerini vurgulayan Keskin, Türk Kızılayı en hayati konularda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Evde, sokakta, trafikte her yerde ilk yardım çok önemlidir. İlk yardım konusunda duyarlı olmalıyız. İlk yardım doğru ve bilinçli yapılmadığında sakatlık ve hayat kaybına neden olmaktadır dedi.
     Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığı İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Goncagül Kılıç ise, etkinlik kapsamında uygulamalı olarak bilinci kapalı ve solunumu olmayan yetişkinlerle kanamalı hastaya yapılacak ilk yardım uygulamalarını anlattı.
    
     Muhasir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Samsunda İlk yardım günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER