SAMGİAD Başkanı Özden:

SAMGİAD Başkanı Özden: -ISOnun açıkladığı 2011 yılı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 5 Samsun firmasının yer aldığını görmekten onur duyuyoruz


SAMSUN (A.A) - Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Levent ÖZDEN, İstanbul Sanayi Odasının (ISO) açıkladığı 2011 yılı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 5 Samsun firmasının yer aldığını görmekten büyük onur duyduklarını ifade etti.
     Özden, yaptığı yazılı açıklamada, ISOnun açıkladığı 2011 yılı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde Yeşilyurt Demir Çelik, Ulusoy Un Sanayi, Samsun Makine Sanayi, Özyılmaz Fındık ve Karaçuha Tarım Ürünleri firmalarının yer aldığını belirtti.
     Listedeki Özyılmaz Fındık ve listeye yeni dahil olan Karaçuha Tarım Ürünleri firmalarının SAMGİAD üyesi olduklarına da işaret eden Özden, ISOnun açıkladığı 2011 yılı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde beş Samsun firmasının yer aldığını görmekten onur duyuyoruz. İlk 500deki 5 Samsun firmasından 2 tanesinin SAMGİAD üyesi olması da bizim için daha büyük anlam taşıyor dedi.
     Samsunun potansiyelinin yüksek olduğunu ve daha çok firmasının ilk 500ün içine girebileceğini ifade eden Özden, şunları kaydetti:
     İlk 500e giren 5 firmamızla ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Samsunda büyük potansiyel olmasına rağmen birçok firma farklı sebeplerden dolayı olması gerektiği yerin çok gerisinde. Kocaeli 33, Gaziantep 19, Adana ve Kayseri 12, Denizli 11, Konya 8, Balıkesir ve Manisa 7, Sakarya, Kahramanmaraş ve Eskişehir 6 firmayla ilk 500de yer alırken Samsundan ilk 500de neden 10, 15 ya da 20 firmayla değil de 5 firmayla yer alıyor- Bu sorunun herkesin önce kendine sonra da iş dünyası kuruluşlarına sorması gerekir.
    
     -Yeni ve daha çok firma ilk 500e girmeli-
    
     Uzun yıllar önce ilk 1000de, daha sonra ilk 500de yer alarak Samsunun gururu olan belli sayıdaki firmalarımızla hep beraber övünüyoruz. Öte yandan Samsun merkezli olup ilk 500de yer alan firma sayısının çok daha büyük olmasını hep birlikte arzu ediyor ve bu hedefe yönelik çok daha etkin çalışılması gerektiğini vurguluyoruz. Ancak bugünkü tabloda Samsun sanayisinin ve iş dünyasının öncüsü olan bu firmalarımızla gurur duysak da, var olan 5 firmamıza çok daha fazla firmanın katılması, bu şehirdeki her iş adamının ve iş dünyasının tüm meslek odası, borsası, derneği ve diğer kuruluşlarının hedefi olmalıdır. Var olanlarla elbette gurur duymak ve onları örnek almak en büyük kazanımımız. Bununla birlikte, daha çok çalışarak, firmalarımızın ve iş adamlarımızın vizyonunun büyümesine daha çok katkı sağlayarak, daha çok firmamızı ilk 500e aldırmayı başarmalıyız.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber SAMGİAD Başkanı Özden: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER