Şamdan Şanlıurfaya zorunlu göç

Şamdan Şanlıurfaya zorunlu göç -Suriyede ordu birliklerinin bombardımanında yıkılan evden sağ kurtulan üniversite öğrencisi Suriyeli Halil Bedran, ailesiyle geldiği Türkiyede hayırseverlerin yardımıyla hayata tutunmaya çalışıyor


ŞANLIURFA (A.A) - Eşber Ayaydın - Suriyede ordu birliklerinin bombardımanında yıkılan evden sağ kurtulan üniversite öğrencisi genç, ailesiyle geldiği Türkiyede hayırseverlerin yardımıyla hayata tutunmaya çalışıyor.
     Başkent Şamda kasım ayında yaşanan bombardımanın ardından yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Suriyeli Halil Bedran, ülkesindeki olaylar öncesi hem üniversitede öğrenim gördüğünü hem de çocuklara İngilizce eğitimi verdiğini belirtti.
     Suriyede yaşanan çatışmalar esnasında atılan bombalardan birinin evlerine isabet ettiğini ve evde ciddi hasar oluştuğunu belirten Bedran, Bomba isabet ettiği sırada biz evdeydik. Babam ve ablam da oraya çok yakındı. Allaha şükür onlara bir şey olmadı. O sırada evimizde olan arkadaşım hayatını kaybetti. Bunun üzerine oradan ayrılarak Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesine gelmek zorunda kaldık. Burayı da uçağın bombalaması üzerine Türkiyeye sığındık dedi.
    
     -Savışın izlerini müzikle silmeye çalışıyor-
    
     Şanlıurfanın kenar mahallelerinde yaşayan 13 kişilik Bedran ailesi, burada hayırseverin yardımlarıyla yaşamlarını sürdürüyor.
     Müziğe meraklı olduğunu ve savaş öncesi ülkesinde 3 gitarı bulunduğunu aktaran Halil Bedran, Türkiyeye sığındıktan sonra ödünç olarak bulduğu gitarla stres attığını ifade etti.
     Bedran, Burada bir kişiden ödünç aldığım gitarla stres atıyorum. Yaşadığım kötü anılardan müzikle kurtulmaya çalışıyorum. Ayrıca 5 yaşındaki yeğenime de İngilizce öğretiyorum. Burada sağolsun ev sahibimiz bizden kira almıyor. Komşuların yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyoruz diye konuştu.
    
     -Canlarını kurtarmak için kaçtılar-
    
     Bir yıl boyunca patlayan bombaların altında yaşamaya çalıştıklarını anlatan ağabey Sami Bedran da evlerinin isabet alması üzerine canlarını kurtarmak için kaçmak durumunda kaldıklarını dile getirdi.
     Allaha çok şükür burada hayırseverlerin yardımlarıyla yaşıyoruz diyen Bedran, çalışmak istediğini ancak pasaportları ve çalışma izni bulunmadığı için işe alınmadığını kaydetti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şamdan Şanlıurfaya zorunlu göç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER