Şalvardan gece elbisesi, gömlekten etek yaptılar

Şalvardan gece elbisesi, gömlekten etek yaptılar -Başkan Uğurlu: İmkan verilirse Türk kadını her şeyi yapar


KARAMAN (A.A) - Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Türk kadınının dünyanın en yetenekli kadınlarından olduğunu ve imkan verildiğinde her şeyi yapabileceklerini söyledi.
     Karaman Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mümine Hatun Hanımlar Lokalinde bulunan el işleri kurslarının yıl sonu sergisi bugün açıldı. 40 yama, dikiş, nakış, iğne oyası, takı tasarım, kitre bebek kurslarında yıl boyunca öğrencilerin el emeği göz nuru ile yaptıkları eserlerin sergilendiği sergileri tek tek gezen Başkan Uğurlu, yapılan işlere hayran kaldı. Sergiler hakkında kurs öğretmenlerinden bilgi alan Başkan Uğurlu, ortaya çıkan eserlerin paha biçilemez olduğunu belirtti.
     Bugünkü sergiyi gördükten sonra, bu lokali açmakla doğru bir iş yaptıklarını bir kez daha gördüğünü ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
     Belediye olarak Hanımlarımız için çalışmalarımız devam ediyor. Bu merkezde bir çok kurs açıldı. Kursiyerler bir şeyler öğrenmenin üretmenin tadına vardılar. Ortaya çıkan el emeği göz nuru eserlere paha biçilemez. Amatör ruhla yapılan profesyonel işler. Evlerde kullanılmayan atıl malzemeler burada bir sanat eseri olarak karşımıza çıkıyor. Türk kadınının hepsi birer sanatçıdır. Türk kadını dünyanın en yetenekli kadınlarındandır ve imkan verildiğinde her şeyi yapabilirler. Bu uğraşın ekonomik olarak değerlenebilmesi için de çalışmalarımız olacak.
     Dikiş Hocası Usta Öğreticisi Nilüfer Çetin de sergilenen elbiselerin tamamının kursiyerler tarafından hazırlandığının altını çizerek, şöyle konuştu:
     Biraz beceri, biraz hayal gücü ile her şey yapılabilir. Kursiyerlerimiz ev hanımı, evlenme hazırlığı yapan kızlarımız. Hatta üniversite öğrencisi kursiyerlerimizde var. Kursu bitiren bir öğrenci rahatlıkla kendisine bir gömlek, gece elbisesi, pantolon dikebiliyor. Mağazada 50 liraya alacağı bir pantolonu 10 liraya mal edebilir. Örneğin bir kursiyerim eşinin gömleğinden kızına çok şirin bir etek dikti. Bir kursiyerimde annesinin yıllardır giymediği kadife şalvardan mükemmel bir gece kıyafeti hazırladı.
     Serginin 3 gün boyunca gezilebileceği öğrenildi.
    
     Muhabir : Mehmet Çetin
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber Şalvardan gece elbisesi, gömlekten etek yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER