Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay:

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay: Engellilerin yaşam kalitesini yükseltebilmek için mimari engelleri ortadan kaldırıyoruz


MANİSA (A.A) - Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, ilçede yaşayan engellilerin yaşam kalitesini yükseltebilmek amacıyla mimari engelleri ortadan kaldırdıklarını söyledi.
     İzmir Valiliği Engelliler Merkezi Koordinatörü Rıza Mutkilioğlu, Manisanın Salihli ilçesinde engellilere yönelik çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Mutkilioğlu ile makamında görüşen Mustafa Uğur Okay, mimari engelleri ortadan kaldırabilmek için yapılan çalışmaları anlattı, kısa bir süre önce hizmete sunulan Engelleri Aşalım Parkı ile ilgili bilgi verdi. Parkın işletilmesinden elde edilen gelirin engellilere bırakıldığını, açılan kurslarda engellilerin mesleki bilgi edinmelerinin sağlandığını anlatan Okay, engelli hizmet aracı ile engellilerin evlerinden daha kolay çıkmalarını sağladıklarını söyledi. Okay, Engellilerin yaşam kalitesini yükseltebilmek için mimari engelleri ortadan kaldırıyoruz dedi.
     Rıza Mutkilioğlu ise Birleşmiş Milletlerin engelli hakları konusunda eğitim verdiği Türkiyedeki 5 kişiden biri olduğunu, engellilerin toplumun tüm fertleri gibi kamu hizmetlerinden yararlanmalarının en temel insan hakkı olduğunu söyledi. Birçok belediyenin iyi niyetle engellilere yönelik çalışmalar yaptığını, ancak konunun yeterince bilinmemesi nedeniyle çoğu çalışmanın boşa gittiğini vurgulayan Mutkilioğlu, Salihli Belediyesinin bu konuya gösterdiği hassasiyeti basından takip ettiğini vurguladı.
     Ziyaretten sonra Rıza Mutkilioğlu, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur ile engellilere yönelik çalışmaları ve Kurşunlu Kaplıcaları Tesislerini inceledi.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Medat Şenay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER