Şakayla başlayan evlilik

Şakayla başlayan evlilik -Kastamonuda yaşayan 28 yaşındaki Niyazi Kımızoğlu, telefonuna şaka olsun diye gönderilen, seni seviyorum kısa mesajı sayesinde tanıştığı Cezayirli Djamila Debabeche Kımızoğlu ile 2 yıldır mutlu bir evlilik yaş


KASTAMONU (A.A) - Sinan Özmüş - Özkan Beyer - Kastamonuda yaşayan Niyazi Kımızoğlu, telefonuna gönderilen kısa mesaj sayesinde tanıştığı Cezayirli Djamila Debabeche ile 2 yıldır mutlu bir evlilik yaşıyor.
     Niyazi Kımızoğlunun (28) hayatı iki yıl önce telefonuna gelen I Love You (Seni Seviyorum) mesajıyla değişti. Mesajı atan numarayı arayan Kımızoğlunun, Cezayirli Djamila Debabeche (26) ile telefonda başlayan ve internet sohbeti ile devam eden ilişkisi, 8 ay sonra evlilikle sonuçlandı.
     Kastamonuda hayatlarını devam ettiren çift, iki yıldır mutlu bir evlilik yaşıyor.
    
     -İlk gördüğümde eşimi hemen beğendim
    
     Djamila Debabeche Kımızoğlu , AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cezayirde özel günlerde bedava mesajlaşma haklarının olduğunu belirterek, yine bir bayram günü Türk filmi izledikleri sırada, erkek kardeşinin şaka amaçlı olarak Türkiyedeki bir telefon numarasına I Love You mesajı attığını söyledi.
     Mesajın gittiği Niyazi Kımızoğlunun da kendisini aradığını belirten Djamila Debabeche Kımızoğlu, böylelikle cep telefonuyla görüşmeye başladıklarını dile getirdi.
     Djamila Debabeche Kımızoğlu, telefonda konuşurken birbirlerinin dillerini bilmedikleri için oldukça zorlandıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Niyazi İngilizce konuşuyordu, ben Arapça konuşuyordum. Daha sonra onun messenger adresini aldım ve internet üzerinden sohbet etmeye başladık. O Seni seviyorum diyor, bende Seni seviyorum diyordum. Böyle 8 ay boyunca sürdü. Uzun süre konuşunca, Niyaziye Cezayire gel dedim. Kendisi Cezayire gelmek istemedi. O, Sen gel deyince, Cezayirden Türkiyeye geldim. İlk gördüğümde eşimi hemen beğendim. Cezayirli ya da Türk, ne fark eder ki ikisi de Müslüman.
     Cezayirden Türkiyeye gelmenin zor olduğunu ve Türkçeyi de bilmediği için sıkıntı yaşadığını belirten Debabeche Ama yavaş yavaş Türkçe öğrendim. Zamanla arkadaşlarım da oldu dedi.
    
     -Telefonuma gelen mesajda Seni seviyorum yazıyordu-
    
     Niyazi Kımızoğlu da, telefonuna gelen ilk mesajı gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, telefonda başlayan konuşmaların, internet üzerinde devam ettiğini ifade etti.
     Kımızoğlu, 8 ay görüştükten sonra, eşinin kendisine evlenme teklifinde bulunduğunu aktararak, Cezayirden İstanbula uçakla geldi, bende ailemle birlikte İstanbula, havaalanına gittim. Havaalanından aldık, geldik. Kastamonuda nikah kıydık. Telefonuma ilk gelen mesajda Seni seviyorum yazıyordu. Kalben inandım, 2 yıldır evliyiz dedi.
    
     -İşaret diliyle anlaştık-
    
     Niyazi Kımızoğlunun babası Hilmi Kımızoğlu (53) ise ilk başlarda Cezayirin uzak olmasından dolayı evlenmelerine karşı çıktıklarını ifade ederek, gelini ile tanıştıktan sonra düşüncelerinin değiştiğini söyledi.
     Gelinini karşılamak için 2 yıl önce İstanbula gittiklerinde, uçağın 1 saat geç kalması üzerine gelinin gelmeyeceği korkusuna kapıldığını anlatan Kımızoğlu, şunları kaydetti:
     Havaalanına geldik, herkes gelinin gelmesini bekliyordu. Ama gelini bulamadık. Artık baygınlık geçirecektim. Oğluma da çok sinirlendim. Gelin de o arada bizi bulamamış. Sonra gelinimiz bizi buldu. İşte o an ki sevinç anlatılamaz. Zaten ilk önce sarıldık, ondan sonra otomobille Kastamonuya geldik. İlk başta dil bilmediğimizden dolayı konuşamadık, işaret diliyle anlaştık. Halk Eğitim Merkezinin Türkçe kursuna gönderdik. Kursunda yardımıyla yavaş yavaş Türkçeyi çözdü.
     Kımızoğlu, torunu olması durumunda hem Arapça, hem de Türkçe isim koyacaklarını kaydetti.
    
     Yayıncı:Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Şakayla başlayan evlilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER