Sakatlar Derneği defile düzenledi

Sakatlar Derneği defile düzenledi


KASTAMONU (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kastamonu Şubesi tarafından defile düzenlendi.
     Atatürk Spor Salonunda yapılan defilede, Moda Tasarımı Öğretmeni Özlem Yıldız kreasyonundan oluşan çeşitli kıyafetler sergilendi.
     TSD Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, büyük sıkıntılara rağmen böyle bir organizasyonu yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Engellilerin tüm engellere rağmen hayata tutunmaya çalıştığını belirten Yolasığmazoğlu, Kastamonu engellileri olarak birleştik ve bir yürek olduk. Bir mücadele sergilemeye çalışıyoruz. 2012 yılı faaliyetlerimizi yüz akımızla bitirdik. Bizlere yardımlarını esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz dedi.
     Yıldız ise bu projeyle engellileri üretime katmayı istediğini ifade ederek, Hem de Kastamonunun el sanatlarına da bir katkı sağlamayı düşündüm. Zorlu bir süreç yaşadık ama inandık, güvendik bu yola çıktık. Tarihten gelen dokuma kültürümüzü günümüze aktardık. Yürüme ve işitme engelli olanlar rahatlıkla konfeksiyon alanında değerlendirilebiliyor. 5 aya yakın bir eğitimin ardından istihdam edilebiliyorlar diye konuştu.
     Etkinlikler, Berna Karagözoğlu ve Mavi Göç konserleriyle devam etti.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Sakatlar Derneği defile düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER