Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyyar: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, bu yıl açtığı Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü ile geleceğe yatırım yapıyor. Çünkü engelliler için hazırlanan bakım sigortası uygulaması


AĞRI (A.A) - Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, bu yıl açtığı Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü ile geleceğe yatırım yapıyor. Çünkü engelliler için hazırlanan bakım sigortası uygulaması başladığında ihtiyaç duyulan personel burada yetişecek dedi.
     Seyyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün engellileri kapsayacak bakım sigortası uygulamasının hayata geçmesiyle Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu Bölümünde okuyan öğrencilerin istihdamının kolaylaşacağını söyledi.
     Uygulamanın hem istihdam alanında hem de engelliler için faydalı sonuçları olacağını belirten Seyyar, Bu bakım sigortasıyla birlikte Avrupanın gelişmiş sosyal devletlerinde olduğu gibi Türkiyedeki tüm engelliler de yoksulluk şartı aranmaksızın bakım ücreti alacak dedi.
     Seyyar, bölümü tamamlayan öğrencilerin de istihdam sorunu yaşamayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bakım hizmetleri ayağının tam anlamıyla hayata geçirilmesi için kaliteli uzman bakım elemanları yetiştiriyor. Şu anda Türkiyede yaklaşık 400 bin aileye yoksul olmaları şartıyla bakım ödeneği veriliyor. Ancak yoksulluk kapsamının biraz üzerinde olan ama yine de evinde bakıma muhtaç biri olan aileler bu bakım ödeneğinden yararlanamıyor. Bakım sigortasının hayata geçmesiyle hem istihdam sağlanacak hem de artık bütün engellilere bakım ödeneği verilecek.
     Seyyar, engellilerin topluma tam katılımının sağlanması için son yıllarda devlet tarafından önemli adımlar atıldığını, sesini dillendiremeyen bakıma muhtaç engellilerin sosyal güvenlik kapsamına alınmaya başladığını ifade etti. Seyyar, şunları kaydetti:
     Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, bu yıl açtığı Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü ile geleceğe yatırım yapıyor. Çünkü engelliler için hazırlanan bakım sigortası uygulaması başladığında ihtiyaç duyulan personel burada yetişecek. Önceden yoksulluk kapsamının biraz üzerinde olan ama yine de evinde bakıma muhtaç biri olan aileler de bakım ödeneğinden yararlanmıyordu. Bakım sigortasının hayata geçirilmesiyle tüm engellilere aylık ödenek verilecek ve evde bakım hizmetinin devamı sağlanacak. Diğer üniversitelerde bu gibi faaliyetlere destek vermeli.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER