Sakarya Sanat Merkezi açıldı

Sakarya Sanat Merkezi açıldı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Sanat Merkezi, Serdivan ilçesinde açıldı.
     Sakarya Sanat Merkezi kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmitte 2007 yılında açtıkları sanat merkezine Sakaryadan birçok talep geldiğini, talepler üzerine Sakaryada bir merkez açmaya karar verdiklerini söyledi.
     Savaş, 900 metrekare kullanım alanıma sahip merkezin zamanın koşullarına göre hazırlandığını belirterek, Açılışını gerçekleştirdiğimiz merkezde yaklaşık 500 kişi kapasiteli okul hazırladık. Sakaryada güzel işler yapılıyor, bizler de hep beraber, birlik içinde güzel işler çıkaracağız ifadelerini kullandı.
     Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise sanatçıların yorgunluklarını atabilmeleri ve sanat eserleri üretebilmeleri için merkezi açtıklarını belirterek, Sakarya Sanat Merkezi, ilimizin tek sanat merkezi, özel sektör tarafından düşünülmüş, tasarlanmış. İlimizdeki çok büyük bir eksikliği gidereceğini düşünüyorum diye konuştu
     Savaş ve Alemdar ile protokol üyeleri konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesti.
     Açılışa Serdivan Belediye Başkanı Alemdar, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Genel Sekreteri Uğur Tın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Yılmaz ile sanatseverler katıldı.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakarya Sanat Merkezi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER