Sakaryadaki cinayet davası

Sakaryadaki cinayet davası -Otomobiline av tüfeğiyle ateş eden damadını tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın, olayın meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek heyecan, korku veya telaştan ileri geldi


SAKARYA (A.A) - Otomobiline av tüfeğiyle ateş eden damadını tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın, olayın meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek heyecan, korku veya telaştan ileri geldiği gerekçesiyle beraatine karar verildi.
     2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, damadı Hazan Kızlıtürkü (29) tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Safa D (52), sanık avukatı Tayfun Zeki ve maktulün yakınları katıldı.
     Sanık Safa D, savunmasında damadının daha önce kızına şiddet uyguladığını, olay günü de kendisini öldürmeye çalıştığını öne sürerek, Ben onu öldürmeseydim, o beni öldürecekti, pişmanım dedi.
     Sanık avukatı Zeki ise sanığın ve ailesinin uğradığı saldırı ve tehdit karşısında gerçekleştirdiği eylemin mahkeme tarafından mazur görülmesini ve ceza verilmemesini talep etti.
     Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Türk Ceza Kanununun (TCK) 27/2 maddesi uyarınca, olayın meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek heyecan, korku veya telaştan ileri geldiği gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.
     6 aydır Ferizli Cezaevinde tutuklu bulunan Safa D, işlemlerinin ardından tahliye edildi.
    
     -Olay-
    
     Şiddetli geçimsizlik nedeniyle B.H. (28), Ankarada yaşayan eşi Hızlıtürkten ayrılarak, babası Safa Dnin (52) Söğütlü ilçesindeki evine yerleşmiş, 28 Ocakta kayınpederinin evini benzin dökerek yakmaya çalışması nedeniyle Hızlıtürk ve arkadaşı M.C. hakkında Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.
     21 Haziranda Safa D. ve kızı B.H, Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya giderken, damadı Hızlıtürkün av tüfekli saldırısına uğramış, karşılık veren Safa Dnin tüfeğinden çıkan saçmalarla başından yaralanan Hızlıtürk, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryadaki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER