Sakaryadaki cinayet davası

Sakaryadaki cinayet davası -Babasının ortağı amcasını ve arkadaşını tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı


SAKARYA (A.A) - Sakaryada babasının ortağı amcasını ve arkadaşını tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
     Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya babasının ortağı amcası Kenan Acar (46) ve arkadaşı Arif Pistili (33) tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Furkan Acar ve yakınları ile tarafların avukatları katıldı.
     Sanığın avukatı Emre Angın, müvekkilinin olay günü amcası ile randevulaştığını, aralarında husumet bulunmadığını belirterek, müvekkili ile amcasının aynı sitede yaşadığını, tasarlanmış olması halinde cinayetin daha farklı şekilde işlenmiş olacağını ve müvekkilinin lehine hükümlerin uygulanmasını talep etti.
     Acar ise olay nedeniyle üzgün ve pişman olduğunu söyledi.
     Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa amcası Kenan Acar ve arkadaşı Arif Pistili kasten öldürmesi nedeniyle iki kez müebbet hapis ile 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında 2 yıl hapis ve bin 200 lira adli para cezası verdi.
     Öte yandan, maktulle randevulaşmaya geldiği taksinin sürücüsünü silahla olay yerinden kaçmaya zorladığı iddiasıyla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan yargılanan sanığın beraatine karar verildi.
     Serdivan ilçesinde 16 Nisanda Acar ve Pistil, lüks bir cipte tabancayla uğradıkları silahlı saldırı sonucu kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmiş, saldırgan ticari taksiyle olay yerinden ayılmıştı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryadaki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER