Sakaryada ulaşım çalışmaları

Sakaryada ulaşım çalışmaları -Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: -Ulaşımda hayat kalitesini artırmak için önemli yatırımlara imza attık


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ulaşımda hayat kalitesini arttırmak için önemli yatırımlara imza attıklarını belirtti.
     Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, çalışmalarla şehir trafiğini çok daha rahat ve akıcı hale getirdiklerini bildirdi.
     Kavşak düzenlemelerini hayata geçirdiklerini belirten Toçoğlu, Kavşak kontrol merkezi ve yeşil dalga sistemlerini kurduk. Donatım, Eski Terminal, SEDAŞ, Eser Okulu, Turan Caddesi, Bosna Caddesi, Korucuk ve Yazlık kavşaklarında düzenlemeler yaparak, şehir trafiğini çok daha rahat ve akıcı hale getirdik ifadelerini kullandı.
     Ulaşım alanında en çağdaş sistemleri Sakaryaya kazandırmak için çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Toçoğlu, şunları bildirdi:
     Bölgenin en modern terminalini açtık. Ayrıca şehir içinde toplu taşıma araçlarının vatandaşımıza daha sağlıklı hizmet vermeleri için Karaağaç Garajıyla, Donatım Garajını kurduk ve Orta Garajı yeniledik. Yeni duble yollar ve yol genişletme gibi çalışmalarla da şehir içi ulaşımına ciddi manada katkı sağladık, cadde ve sokaklarımıza 700 bin tona yakın asfalt attık.
     Şehrimizde ulaşımın anayasasını hazırlamak için Ulaşım Master Planı çalışmalarına başladık. Bu çerçevede 40 bin kişiyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirerek ulaşım konusunda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit ettik.
     Toçoğlu, yakın bir zamanda raylı sistemi de hayata geçireceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada ulaşım çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER