Sakaryada kaçakçılık operasyonları

Sakaryada kaçakçılık operasyonları -Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, 30 adet tarihi eser ile 6 bin 650 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi


SAKARYA (A.A) - Sakaryada kaçakçılığa yönelik düzenlenen operasyonlarda, 30 adet tarihi eser ile 6 bin 650 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
     Sakarya Jandarma Komutanlığı ekiplerince, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Sapanca ve Akyazı ilçelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.
     Operasyonda, tarihi eser niteliği taşıdığı belirlenen 1 adet kral mezarı kapağı, 13 adet sikke, 1 adet çömlek, 2 adet haç ve 13 takı ele geçirildi.
     Erenler ilçesinde D-100 karayolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde ise kaçak olduğu tespit edilen 6 bin 650 litre akaryakıta el konuldu.
     Jandarma ekipleri, Geyve ilçesindeki bir işletmede de 23 bin lira değerindeki 572 paket kaçak sigara ele geçirdi.
     Söz konusu operasyonlarda gözaltına alınan 16 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
     Bu arada, Pamukova ilçesinde faaliyet gösteren bir mermer ocağında kontrol yapan jandarma ekipleri, yasa dışı yollarla yurda giren Afganistan uyruklu 6 kişinin kanuna aykırı şekilde çalıştırıldığını tespit etti.
     Söz konusu 6 kişi gözaltına alınırken, işletme sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sakaryada kaçakçılık operasyonları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER