Sakaryada Dağ Bisikleti turları başlıyor

Sakaryada Dağ Bisikleti turları başlıyor -İl genelindeki 8 ayrı parkurda yapılacak olan turlara katılım, ücretsiz olacak


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Dağ Bisikleti turları başlıyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 13 Mayıs ve 1 Temmuz tarihleri arasında toplam 8 ayrı parkurda gerçekleştirilecek olan turlara katılımın ücretsiz olacağı bildirildi.
     İlk kayıtların 7 Mayısta başlayacağına dikkat çekilerek, turlarla, öncelikle gençlere bisiklet kullanım alışkanlığının kazandırılmasının amaçlandığı aktarıldı.
     Bisikletin kent genelinde yaygın ulaşım araçlarından biri haline getirilmesinin hedeflendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Şişmanlık, stres, metabolizma hastalıkları, sırt ağrıları, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları taşıyan vatandaşlarımızın bu sorunlarını doğayla iç içe olarak, bisiklet sporuyla da aşmalarına imkan tanıyacağız. Ayrıca, Büyükşehir Belediyemizin ulaşımla ilgili şehir trafiğini azaltma, hava kirliliği ve gürültü kirliliğini en alt seviyelere indirme çalışmalarına da destek vermiş olacağız
     Öte yandan, turların Poyrazlar, İl Ormanı, Doğançay, Melekşesolak, Dikmen, Doğancıl, Karagöl ve Çiğdem Yaylası parkurlarında yapılacağı belirtildi.
     (MMT-NC)
<< Önceki Haber Sakaryada Dağ Bisikleti turları başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER