Sakaryada BİK çalışanlarına yönelik saldırıya ilişkin

Sakaryada BİK çalışanlarına yönelik saldırıya ilişkin dava -BİK Genel Müdür Yardımcısı Elçin: -Bu dava vesilesiyle devletin gülen yüzünü temsil eden Basın İlan Kurumu olarak, önüne gelen herkesin resmi ilan amacıyla gazete kurduğu


SAKARYA (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, yerel gazete sahibi Adnan Uyumazın BİK görevlilerini öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davaya ilişkin, Bu dava vesilesiyle devletin gülen yüzünü temsil eden Basın İlan Kurumu olarak önüne gelen herkesin resmi ilan amacıyla gazete kurduğu dönemin kapandığını, şantaj gazeteciliğinin bittiğini bir kez daha hatırlatıyoruz dedi.
     Elçin, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın ardından adliyenin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, BİK Kontrol Hizmetleri Müdürlüğünde şef yardımcısı olarak görev yapan Devrim Ersen Özergin, aynı serviste görev yapan Ökkeş Buğra Atılgan ile Yeni Sakarya gazetesi çalışanı Mustafa Sükenin 26 Eylül 2012de silahlı saldırıya uğradığını söyledi.
     Saldırının ardından Özerginin kaldırıldığı hastanede, ağır yaralanan Bolatın ise 12 gün sonra hayatını kaybettiğini anımsatan Elçin, ağır yaralanan gazeteci Sükenin hayatta kaldığını, Atılganın ise saldırıdan yara almadan kurtulduğunu anlattı.
     Elçin, arkadaşlarının vatandaşların vergileriyle gazetelere dağıtılan resmi ilanların denetimini yapmanın bedelini sırtından vurularak ödediğini savunarak, Basının özgür bir ortamda yayın yapılabilmesini sağlamak amacıyla hiçbir karşılık beklemeden, 52 yıldan bu yana basına maddi destek sağlayan Basın İlan Kurumunun iki değerli çalışanı hayatını kaybetmiştir. Savunmasız iki medya emekçisi onlarca kurşun sıkılarak katledilmiştir. Sakaryada arkadaşlarımızla basın özgürlüğü de katledilmiştir diye konuştu.
    
     -Gazeteci haksızlık varsa hakkını kalemiyle, hukuk yoluyla arar-
    
     Dünyanın hiçbir yerinde gazeteci silaha sarılmaz, daha önce de pek çok meslektaşımız katledildiğinde belinde silahı yoktu diyen Elçin, basın şehitlerinin davası ve adaletin tecelli etmesi için bir arada olduklarını kaydetti.
     Elçin, şöyle devam etti:
     Çünkü gazeteci haksızlık varsa hakkını kalemiyle, hukuk yoluyla arar. Bu dünyada verilebilecek en ağır ceza bile verilse Recep Beyin ve Devrim Beyin geri gelmeyeceğini biliyoruz ancak hiç olmazsa adalet tecelli ettiğinde geride kalan gözü yaşlı ailelerin, arkadaşlarının içlerinin bir nebze de olsa ferahlayacağı inancındayız.
     Bugün bu dava vesilesiyle, devletin gülen yüzünü temsil eden Basın İlan Kurumu olarak önüne gelen herkesin resmi ilan amacıyla gazete kurduğu dönemin kapandığını, şantaj gazeteciliğinin bittiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Acılarımızın tazelendiği böyle bir günde sonsuzluğa uğurladığımız Bolat ve Özergine Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar vermesini diliyoruz.
     Silahlı saldırıdan yaralı kurtulan Mustafa Süke ise davanın bir an önce sonuçlanmasını istedi.
     Süke, Ayağım 6 ayda kaynayacak. O yüzden iyileşmem haziran ayını bulabilir. Normalde iyileşmem 1 yılı buluyormuş ama en azından haziran ayına kadar koltuk değneklerini atarım, tek tesellim o. İnşallah onu başarırım dedi.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada BİK çalışanlarına yönelik saldırıya ilişkin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER