Sakal

Sakal-ı Şerif, Yakutiye Camisinde ziyarete açılacak


BAYBURT (A.A) - Kadir Gecesi dolayısıyla Sakal-ı Şerif, Yakutiye Camisinde ziyarete açılacak.
     Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, yaptığı açıklamada, bin aydan daha hayırlı olan, Kuran-ı Kerimin indiği, Hazreti Muhammede peygamberliğin gelmeye başladığı mübarek Kadir Gecesinin bütün insanlara hayırlar getirmesini diledi.
     Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayında Allahın rahmetini kazanmış olmayı dileyen Aksoy, Rabbimizin affına mazhar olduk, günahlarımızdan kurtulduk, sonunda da cehennem azabından kurtuluş beratını alarak inşallah Kadir Gecesini ihya edeceğiz. İnşallah bayrama günahsız, tertemiz, pırıl pırıl gerçek manada bayram yapmaya hak kazanmış olarak çıkacağız. İnşallah gerçek bayramı da cennet nimetlerinin başında, cehennemden kurtuluş beratını alarak cennete girdiğimiz zaman yapacağız diye konuştu.
     Aksoy, Kadir Gecesinde Bayburt, Aydıntepe ve Demirözü merkez camilerinde 3 Sakal-ı Şerifin ziyarete açılacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     İsmini vermeyeceğimiz bir Müslüman kardeşimiz sayesinde Sakal-ı Şerifi temin ettik. Sandukalarıyla birlikte, 33 tane bohça kabı ile her birinin üzerine Peygamberimizin mührünün olduğu, her tarafında salatü selamlar olan çok güzel Sakal-ı Şeriflere sahip olduk. Aydıntepe ve Demirözü ilçemize de temin ettik. Kadir Gecesinde aynı anda Bayburtta, Aydıntepe ve Demirözünde hizmete açacağımız, ziyarete açacağımız 3 Sakal-ı Şerifimiz oldu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER