Şahinbey Belediyesi 296 konutu satışa sunuyor

Şahinbey Belediyesi 296 konutu satışa sunuyor -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: -Etiler Mahallesindeki konutların satışında herhangi bir şart aranmayacak, herkes ihaleye girebilecek


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Etiler Mahallesindeki konutların satışında herhangi bir şart aranmayacak, herkes ihaleye girebilecek dedi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Etiler Mahallasindeki 296 konut alanını gezerek incelemelerde bulundu.
     Tahmazoğlu, başvuruların 15-25 Mayıs tarihleri arasında belediyeye yapılacağını belirterek, dairelerin peşin satılacağını bildirdi. İsteyen vatandaşın bankadan kredi kullanabileceğini ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Konut satışında herhangi bir şart aranmayacak, herkes ihaleye girebilecek. Dairelerimizin açık arttırma ihalesi 28 Mayısta başlayıp, 1 Haziran tarihine kadar sürecektir. Burada 6 blok olup her blok da yaklaşık 46 tane dairemiz var. Bloklardan bir tanesini kentsel dönüşümde takas işlemlerinde kullanıyoruz. Kalan 5 bloku da yani 246 daireyi de vatandaşlarımıza satışa sunuyoruz. Evlerimiz 2+1, 94 metrekare manzarası oldukça güzel, evler güzel ben şimdiden hemşehrilerimize hayırlı olsun diyorum.
     Dar gelirli aileler için başvuruların yapıldığı Serinevler Mahallesindeki konutlarla ile ilgili olarak ta bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, Serinevlerdeki 50 daireyi kentsel dönüşümde takasta kullandıklarını, geri kalan 250 konutu kura ile dar gelirli vatandaşlara 10 yıl vadeli olarak verdiklerini dile getirdi.
     Bu konutların kura çekiminin haftaya yapılacağını ve konut üretimindeki amaçlarının özellikle dar gelirli olup ta ev sahibi olamayan vatandaşların önünü açmak olduğunu ifade eden Tahmazoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Vatandaşlarımız için yine müjde vermek istiyorum. Şuan hava alanı yolu üzerinde 702 tane Şahinbey Belediyesi olarak konut yapıyoruz. Bunlarında satışına muhtemelen bu yıl sonunda başlayacağız. Çünkü dairelerimizin inşaatı önümüzdeki Temmuz ayında bitecek. Hatta daireler bitmeden burada hak sahiplerini tespit edip satışını öne alacağız. Bununla da bitmiyor, yine Nuripazarbaşı ve Yazıcıkta kentsel dönüşüm yapıyoruz.
     Bu alanlarda da yeni konut yapımıyla vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca TOKİ ile görüşmelerimiz de devam ediyor. İlçe sınırlarımızda yapmasını planladığımız bazı konut alanları var. Tahmin ediyorum bin veya bin beşyüz daireyi de bu süre içerisinde TOKİye yaptırma imkanımız olacak. Amacımız vatandaşlarımızın depreme dayanıklı, etrafında bol yeşil alanları olan, sosyal donatı alanları olan mekanlarda yaşamlarını sağlamak.
     (ZER-HAS)
<< Önceki Haber Şahinbey Belediyesi 296 konutu satışa sunuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER