Sağlıkta şiddet olaylarını protesto ettiler

Sağlıkta şiddet olaylarını protesto ettiler -Bursa Tabipler Odası Başkanı Dr. Pala: -"Başka Ersinler ölmesin, meslektaşlarımız her gün şiddet görmesin istiyorsak direnmeliyiz"


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, Gaziantepte, Dr. Ersin Arslanın bir hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin yıl dönümünde, sağlıkta şiddet olaylarını protesto etti.
     Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Kayhan Pala, hastane önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Dr. Arslanın ölümünün üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı.
     Şiddeti doğuran nedenleri bilimsel bir izdüşümle ele alarak sorunları çözme konusunda kararlılıklarını sürdüreceklerini belirten Pala, şöyle konuştu:
     "Geçen yıl acil servislere başvuru sayısı 89 milyon civarındaydı. Dünyada kendi nüfusundan daha fazla acil başvurusu olan tek ülke, Türkiyedir. Ülkemizde yurttaşlarımız yılda ortalama 9 defa doktora gidiyor. Avrupa Birliği (AB) ortalaması ise 6 kez. Avrupanın nüfusu bizden çok daha yaşlı olduğu halde yılda daha az sayıda doktora gidiyor. Bizde insanları acile zorlayan sistemleri analiz etmeliyiz. Başka Ersinler ölmesin, meslektaşlarımız her gün şiddet görmesin istiyorsak direnmeliyiz. 112 acil sistemini çağırıp gelenleri darbeden bir yapı var. Böyle bir sağlık sistemi olabilir mi- Bu sistemi yok etmek, sağlıkta şiddeti sona erdirmek için elimizden geldiğince sonuna kadar çalışacağız."
     Daha sonra, yerleşkeden metro aracına binerek Şehreküstü İstasyonunda inen grup, buradan Bursa Devlet Hastanesine kadar yürüdü.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Sağlıkta şiddet olaylarını protesto ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER