Sağlık

Sağlık-Sen Şube Başkanı Tekin: Performansa dayalı ek ödeme sistemi tümden değiştirilmelidir


ESKİŞEHİR (A.A) - Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, performansa dayalı ek ödeme sisteminin değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Sivrihisar Devlet Hastanesi Hastane Yöneticiliğine atanan Dr. Hüseyin Palayı ziyaret eden Tekin, sağlık sisteminin bir ekip işi olduğunu kaydetti.
     Tekin, şunları kaydetti:
     Performansa dayalı ek ödeme sisteminin tümden değiştirilmelidir. Bu değişiklik yapılana kadar kalite, borç ve benzeri maddelerden dolayı gelir adaletsizliğine yol açan maddeler de değiştirilmelidir. Bu yüzden meslek grupları arasındaki ücret farkı, ortak olarak elde edilen döner sermayelere değil, maaşlara yansıtılmalıdır. Döner sermaye adaletsizliğine, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete, hasta hakları karşısında, çalışan haklarının ihmal edilmesine dur diyoruz. Toplu sözleşme uyum yasalarının bir an önce çalışanların lehine olacak şekilde çıkarılmasını istiyoruz. Sağlık Bakanının artık hastalar kadar çalışanlarına da sahip çıkmasını istiyoruz. Sağlıklı bir sağlık hizmeti sunmanın çözüm yolu kanun, kural ve mevzuatlardan daha çok çalışanlarımızın özverisinden kaynaklanır. Özverimizin artırılması için de haklarımızın iyileştirilmesi gerekir. Aksi takdirde oluşacak başarısızlıkların sorumluları çözüm önerilerimize dikkat etmeyenler olacaktır.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER