Sağlık

Sağlık-Sen İl Divan Toplantısı -Sağlık-Sen Şube Başkanı Tekin: -Acil olarak, 120 bin hekim, 420 bin hemşire ve yardımcı sağlık elemanı ihtiyacı var


ESKİŞEHİR (A.A) - Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdülbaki Tekin, acil olarak 120 bin hekim, 420 bin hemşire ve yardımcı sağlık elemanına ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Tekin, Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen İl Divan Toplantısından yaptığı konuşmada, sağlıkta dönüşüm programının başlamasıyla sağlık personelinin istihdamına yönelik somut adım atılmadığını iddia etti.
     Acil olarak, 120 bin hekim, 420 bin hemşire ve yardımcı sağlık elemanı ihtiyacı var diyen Tekin, şöyle konuştu:
     Çözüm olarak bakanlık dışarıdan yabancı hekim çalıştırmayı ortaya koymuştu. O zaman karşı çıktık. Çünkü, bu ülkedeki genç nüfusa, genç iş gücüne karşılık bu işi yabancılarla çözmeye kalkmak çok akıllıca değil. Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlar ile üniversite hastanelerinde uygulanan performansa dayalı döner sermaye sisteminin adil bir yapıya kavuşturulması ve emekliliğe yansıtılması sendika olarak en önemli gündem maddeleridir. Aile sağlığı merkezlerinde çalışanların sorunları çözülmeli, 112 personelinin yemek problemi düzeltilmeli ve döner sermaye tavan oranları yükseltilmelidir. Kamu kurum ve kuruluşlarında başta 4/Cliler olmak üzere, sözleşmeli personel kadroya alınmalı ve adil haklara kavuşturulmalıdır. Çalışanlar arasındaki ücret dengesizliği ve adaletsizliği makası daraltılmalı, iş barışını tehdit eden ek ödeme ve döner sermaye adaletsizliklerine son verilmelidir.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER