Sağlık Sen Tokat Şube Başkanı Mantar:

Sağlık Sen Tokat Şube Başkanı Mantar: Mesai saatleriyle ilgili uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyor, bu yanlıştan vazgeçilmesini ümit ediyoruz


TOKAT (A.A) - Sağlık Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, Mesai saatleriyle ilgili uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyor, bu yanlıştan vazgeçilmesini ümit ediyoruz dedi.
     Mantar, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, tüm Türkiyede olduğu gibi Tokatta da hastaneler birliği uygulamasının başladığını söyledi. Tokatta yapılan ilk uygulamada sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu arttırıcı ve halka daha iyi sağlık hizmeti sunulması adımını beklediklerini ifade eden Mantar, Beklediğimizin aksine ilk uygulama, sağlık çalışanlarımıza 8 saat değil 9 saat mesai yaptırılarak çalışanlarımızın moral ve motivasyonu azaltılmıştır. Tokatta sağlık hizmetleri bu uygulama ile eksi 1de göreve başlamıştır diye konuştu.
     Mantar, doktorların ve bir çok sağlık çalışanının nöbetçi veya icapçı olup olunmadığına bakılmaksızın ihtiyaç olması halinde kuruma gelip hizmet verdiğini savunarak, şunları kaydetti:
     Sağlık hizmetlerinde sağlık çalışanlarına zorunlu olmadıkları işler yaptırılmak istendiğinde hizmetin başarılı olması mümkün değildir. Mesai saatleriyle ilgili uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyor, bu yanlıştan vazgeçilmesini ümit ediyoruz. Sağlık çalışanlarımızın haklarının korunması ve daha iyi sağlık hizmetleri sunmasının dışında hiçbir denge gözetmeyeceğimizin bilinmesini isteriz.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sağlık Sen Tokat Şube Başkanı Mantar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER