Sağlık çalışanların yer talebi

Sağlık çalışanların yer talebi -Şanlıurfada bir grup sağlık çalışanı görev yaptıkları aile sağlık merkezinde hizmetlerin aksadığını iddia ederek, yetkililerden gerekli düzenlemenin yapılmasını talep etti


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada bir grup sağlık çalışanı, görev yaptıkları aile sağlık merkezinde hizmetlerin aksadığını iddia ederek, yetkililerden gerekli düzenlemenin yapılmasını talep etti.
     Bahçelievler Mahallesindeki sağlık merkezinde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Şanlıurfa Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Suat Erkoç, söz konusu merkezde günde 250 hastaya poliklinik hizmeti sunulduğunu belirtti.
     Bahçelievler Aile Sağlığı Merkezinin elektrik ve internet erişiminin kasıtlı bir şekilde engellendiğini iddia eden Erkoç, merkezin faliyet gösterdiği binanın 2008 yılında Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca kültür alanı olarak belirlendiğini, Şanlıurfa Belediyesinin de Topçu Meydanı Projesi kapsamında söz konusu binanın devrini talep ettiğini öne sürdü.
     Erkoç, şunları kaydetti:
     Topçu Meydanı Projesi kapsamında, alan üzerinde bulunan tüm kamu binaları yıkılmış, kullanım yetkisi Şanlıurfa Belediyesine devredilmiştir. Bu alan üzerindeki kamu kuruluşlarına hizmet verecekleri yeni yerler gösterilerek sağlık ocağı binası dışında kalan diğer yapılar yıkılmıştır. Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılan bu bina ise sahip olduğu özel durumdan dolayı Şanlıurfa Belediyesine devredilememiştir. İlgili alan, aile sağlığı merkezi olarak kullanılan taş bina hariç iki katlı otopark yapılması amacıyla, yap işlet devret modeliyle ihaleye çıkarılmıştır.
     Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Sağlık çalışanların yer talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER