Safranbolu içme suyu ile ilgili iddialar

Safranbolu içme suyu ile ilgili iddialar -Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: -Karabük Belediye Başkanı, Safranbolu halkını korkuya, endişeye sevk ederek, halkı galeyana getirip, kamu huzur ve güvenliğini bozmaktadır. Bu bir s


KARABÜK (A.A) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Belediye Başkanı, Safranbolu halkını korkuya, endişeye sevk ederek, halkı galeyana getirip, kamu huzur ve güvenliğini bozmaktadır. Bu bir suçtur ve terörle aynı anlama gelir dedi.
     Aksoy, düzenlediği basın toplantısında, dün Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergilinin yerel basına yaptığı bir açıklamada, Safranbolunun içme suyunun dezenfektesi için kullanılan maddenin klor mu yoksa çamaşır suyu mu olduğu araştırılsın sözlerine ilişkin, hukuki yollara başvuracaklarını bu açıklamanın bir suç unsuru olduğunu söyledi.
     İçme sularının her gün yetkililer tarafından kontrol edildiğini ve alınan raporlarda temiz çıktığını, halkın gönlünün rahat olması gerektiğini belirten Aksoy, Şimdi sokakta gezen bir adam bu iddiayı dile getirse herkes deli misin deriz. Ama sorumluluk sahibi bir adam bunu dile getirdiğinde bu iddia herkes tarafından endişeyle takip edilir. Bizim içme sularımız her gün Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Safranbolu Toplum Sağlığı Müdürlüğü tarafından tahlil edilir. Ayda bir kere buradan alınan numuneler Ankaraya, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüketici Güvenliği Laboratuvarı Daire Başkanlığına gönderilir. Oradan alınan sonuçlarda bize tebliğ edilir. Bu sonuçlara göre Safranbolu Belediyesinin içme sularının temizliğiyle ilgili hiçbir sıkıntıya rastlanmamıştır diye konuştu.
    
     -Ortaya atılan iddia, ispat edilmelidir-
    
     Ellerinde bu iddiaların doğru olmadığını gösteren belgelerin olduğunu belirten Aksoy, Bu iddia hangi hukuki sonuçlara neden olacaktır- Karabük Belediye Başkanı, Safranbolu halkını korkuya, endişeye sevk ederek, halkı galeyana getirip, kamu huzur ve güvenliğini bozmaktadır. Bu bir suçtur ve terörle aynı anlama gelir diye konuştu.
     Belediye tarafından verilen kamu hizmetini mesnetsiz, haksız ve yalan beyanlarla kirleterek kuruma zarar vermenin suç olduğunu belirten Aksoy, Bir belediyeyi, yalanlarla dolanlarla kamuoyunda sıkıntıya düşürmek bir suç unsurudur. Bu konu hakkında hukuki yollara başvuracağız ve kendilerine bu anlamda da mahkeme nezdinde iddialarını ispata davet edeceğiz ifadesini kullandı.
     Karabük Belediye Başkanı Vergilinin bu iddiaları ortaya atmasının siyasi bir çıkış olduğunu savunan Aksoy, Karabükte her geçen gün yıpranan, vermiş olduğu hizmetleri ile her gün halk nezdinde bir kademe aşağıya düşen belediye başkanı, bir çırpınış içerisindedir. Çareyi Safranbolu Belediyesine saldırmakta bulmaktadır
     Başkan Vergilinin de ilçesinde oturduğunu hatırlatan Aksoy, Her gün bu içme suyunu kendisi de kullanmaktadır. Madem içme sularımız zehirli ne için burada yaşıyorsunuz- diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Safranbolu içme suyu ile ilgili iddialar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER