Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy:

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: -Safranboluda 2009 yılında konaklayan turist sayısı 130 bin civarında iken, 2012 yılı sonu itibariyle bu rakam 260 bini geçti


KARABÜK (A.A) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranboluda 2009 yılında konaklayan turist sayısı 130 bin civarında iken, 2012 yılı sonu itibariyle bu rakam 260 bini geçti dedi.
     Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel yönetimler olarak ilçenin tanıtımına çok önem verdiklerini ve bir master plan çerçevesinde çalışmaları yoğun olarak sürdürdüklerini söyledi.
     Safranbolunun Türkiyedeki sayılı kültür şehirlerinden birisi olduğunu hatırlatan Aksoy, şöyle konuştu:
     Türkiyenin son 5 yılda turizm pastasındaki payının 2 kat arttığını, bunun Safranboluya yansımasının da aynı şekilde gerçekleştiğini biliyoruz. Safranboluda 2009 yılında konaklayan turist sayısı 130 bin civarında iken, 2012 yılı sonu itibariyle bu rakam 260 bini geçti. Burada asıl vurgulamak istediğim konu, bu rakamlara kolay ulaşılmıyor. Tanıtıma Safranbolu Belediyesi olarak büyük pay ayırdık. Belediye olarak elimizden geldiğince Safranboluyu tüm fuarlarda tanıtmaya gayret gösterdik. Başarıyla da ilçemizi temsil ettik.
     Aksoy, vatandaşların özellikle de turizmcilerin biraz daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, turizmle alakalı olan tüm esnafları, Safranbolu Belediyesine destek olmaya davet etti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER