Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy:

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: -Çinliler standımıza yoğun ilgi gösterdiler


KARABÜK (A.A) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Çindeki turizm fuarında açtıkları standın yoğun ilgi gördüğünü bildirdi.
     Aksoy, makamında düzenlediği basın toplantısında, Safranboluyu tanıtmak için Türkiye ve Dünyadaki fuarlara katıldıklarını belirterek, son olarak geçtiğimiz haftada Çinin Şangay şehrinde düzenlenen turizm fuarına katıldıklarını söyledi.
     Şangayın Dünyanın en büyük kentlerinden biri olduğunu ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:
     Çinin bütün ekonomisi Şangaydan yönetiliyor. Fuar kültürü olan bir şehir. Her ay şehrin farklı 4 noktasında fuar düzenleniyor. Turizm fuarı da büyük bir alan üzerine kurulmuş. Bu fuara, değişik ülke ve şehirlerden 400e yakın bir katılım vardı. Şehir olarak katılan ender şehirlerden biriydik.
     Türk Hava Yollarının (THY) sponsorluğunda Karabük İl özel idare tarafından yaptırılan maket Safranbolu evini Şangaya götürdüklerini aktaran Aksoy, güzel ve değişik stantlar olmasına rağmen, şehrin kimliğini yansıtmak adına en güzel tasarımın maket ev olduğunu savundu,
     Çinliler standımıza yoğun ilgi gösterdiler diye konuşan Aksoy, fuarda Türk turizm firmaları ile Çin turizm firmaları arasında çeşitli protokollerin imzalandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER