Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy:

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: -İlçemizde kültür turizminin yanında spor turizmi de gelişti


KARABÜK (A.A) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçelerinde kültür turizminin yanında spor turizmininde geliştiğini bildirdi.
     Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültürel zenginlikleri ile ülke turizminde önemli bir yer edinen ve dünyanın dört bir yanından turist çeken Safranbolunun, son yıllarda önemli spor etkinliklerine ev sahipliği yaptığını ve spor turizminde de söz sahibi olmaya başladığını söyledi.
     Son olarak ilçede Türkiye Off-Road Şampiyonasının 3. etabına ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Aksoy, İlçemiz kültür turizmi ile dünyada adından söz ettirmiş ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yerini almıştır. İlçemize gelen turistlerimizi daha çok konaklatma ve ziyaretlerini uzatmalarını sağlamak için turizmi çeşitlendirmemiz gerekiyor dedi.
     Öncelikle doğa turizmi konusunda kolları sıvadıklarını, mağara ve kanyonlarda çalışmalar yaptıklarını, yürüyüş yolları oluşturduklarını, katır yollarını yeniden düzenlediklerini belirten Aksoy, Bunun yetmeyeceğini düşünerek spor alanında da etkinlikler düzenlemeye başladık. Bir çok etkinliğe ev sahipliği yaptık ve yapıyoruz. İlçemizde kültür turizminin yanında spor turizmi de gelişti. İlçemiz daha büyük spor etkinliklerine de ev sahipliği yapacak alt yapıya sahip diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER