Safranboluda tarihi konaktaki yangın

Safranboluda tarihi konaktaki yangın -Konak sahibi Sarı: "Belediyeden onarım ruhsatı çıkmadı"


KARABÜK (A.A) - Safranboluda 3 yıl önce çıkan yangında kullanılamaz hale gelen 474 yıllık konağın sahibi Bülent Sarı, "Belediyeden onarım ruhsatı çıkmadı" dedi.
     Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın sonrasında yetkililerin yardım edecekleri konusunda sözleri olduğunu ancak henüz bir gelişme yaşanmadığını söyledi.
     Yangının ardından sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Sarı, "Bize sadece basit onarım ruhsatının verilmesini rica ettik. Belediyeden onarım ruhsatı çıkmadı. Devletten beklentimiz olduğu için konağı yapmadığımız konusu konuşuluyor. Bunlar yanlış düşünce ve söylemler. Bu binalar projeli yapılardır. Biz bu binaların aynısını yapmak zorundayız" diye konuştu.
     Tarihi binalara onarım yardımların yapıldığını bildiklerini, bunun örneğinin daha önce yanan tarihi bir konakta yaşandığını savunan Sarı, şunları kaydetti:
     "Biz bu binayı yapmak istiyoruz. Bu konak için Anıtlar Kurulundan 40 bin lira çıktı. Karabük Valisi ile görüşmelerimizde 60 bin lira ekleyeceklerini söylediler. 1 milyon lira maliyeti olan bu konağın 100 bin liraya bitmeyeceğini kendilerine ifade ettik. Zaten işe başlamanın 40 ile 45 bin arası ruhsat masrafı oluyor. Çaresiz kaldık. Basit onarım ruhsatının verilmesini, biz konağı kısım kısım yapacağımız söyledik. Bu konuyu tüm yetkili kurumlarla paylaştık. Kimseden destek gelmedi."
    
     Muhabir: Faik Erez / Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Safranboluda tarihi konaktaki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER