Sadak, hayvan sahiplerini ikna toplantılarına başladı

Sadak, hayvan sahiplerini ikna toplantılarına başladı


SİİRT (A.A) - Belediye Başkanı Selim Sadak, hayvanların sokaklarda başıboş dolaşımının önlenmesi için hayvan sahiplerini ikna etmeye çalışıyor.
     Hayvanların sokaklarda başıboş dolaşımının önlenmesi için İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararın ardından Belediye Başkanı Selim Sadak hayvan sahipleri ile görüşerek onları ikna etmeye çalışıyor.
     Başkan Sadak, hayvan sahiplerini ikna toplantıları kapsamında Ulus Mahallesindeki 15 hayvan sahibi ile bir araya geldi.
     Valiliğin 18 Ekim 2012 günü sağlıklı bir yaşam, çağdaş, modern ve daha temiz bir kent için yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında karar alındığını bildiren Sadak, Alınan karar gereğince 20 Kasım itibariyle kentte başıboş hayvanların dolaşması yasaklandı ve yakalanacak başıboş hayvanların sahiplerine cezalar verilecek. Karar Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde eş güdümle yürütülecek dedi.
     Hayvan sahiplerinden Resul Aydan ise artık hayvanlarını dışarı bırakmayacaklarını ifade ederek, Ulus Mahallesinde bulunan hayvan sahipleri olarak da halkın, kentin ve belediyenin bu sorunda rahatlamasını sağlamak için hayvanları satışa çıkarmayı planlıyoruz. Sorunun çözümü için gerekirse hayvanları değerlerinin altında satacağız diye konuştu.
     Sadakın, Conkbayır, Çal ve Çakmak mahallelerinde de benzer toplantılar yapacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Sadak, hayvan sahiplerini ikna toplantılarına başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER