Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -28 Şubatın en önemli ve asıl mağduru milletin kendisidir. Öncelikli olarak bu darbelerdeki sorumluların ortaya çıkarılması gerekir


OSMANİYE (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 28 Şubatın en önemli ve asıl mağduru milletin kendisidir. Öncelikli olarak bu darbelerdeki sorumluların ortaya çıkarılması gerekir dedi.
     Mustafa Kamalak, il divan toplantısına katılmak üzere geldiği Kadirli ilçesi Assa Sülemiş turistik tesislerinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Hükümetle ana muhalefet partisinin terörün bitmesi yönünde bir araya gelmesinin güzel bir gelişme olduğunu, çok büyük önem arz ettiğini ifade eden Kamalak, Terör konusunda bir araya gelmelerini önemsiyoruz. Devamını bekliyoruz. Fakat ümitli değilim. Son 25 yılda teröre verdiğimiz şehit sayısı Kurtuluş Savaşında verdiğimiz şehitlerin yüzde 600 fazlasıdır. Önce terörün sebeplerini ortaya koyacaksınız. Ondan sonra çözüm bulacaksınız. Mevcut iktidar terör konusunda 10 yıldan bu yana yeteri kadar etkin bir politika yürütememiştir diye konuştu.
     Kamalak, gazetecilerin 28 Şubat darbesi ve Suriye konusundaki soruları üzerine, şunları kaydetti:
     28 Şubatın en önemli ve asıl mağduru milletin kendisidir. Öncelikli olarak bu darbelerdeki sorumluların ortaya çıkarılması gerekir. Mağdurların hakkı verilmelidir. Bu hesaplaşma yapılırken haksızlığa meydan verilmemelidir. Terörün bir sebebi de darbelerdir. Darbeler olmasaydı Türkiye Japonyanın önünde olurdu. Komşumuz olan Müslüman ülke Suriyedeki olaylara üzülüyoruz. Sayın Başbakan komşu ülkelerle sıfır sorun demişti. Ne oldu şimdi. Hepsiyle düşman olduk. Bunu dizayn eden birileri var. Ortadoğuda en büyük hedef Türkiyedir. Arap Baharı diyerek İslam ülkelerini güçsüzleştirdiler. Ülkemizin sorunsuz ve hak edenin hakkını aldığı, yaşanabilir bir ülke olması için Saadet Partisinin yani milli görüşçülerin iktidara gelmesi lazım.
     Toplantıya, Genel İdare Kurulu üyeleri Sezai İncesu ve Necmettin Çalışkan, MHP, Demokrat Parti, BBPnin ilçe başkanları ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER