Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş: -Afrika açılımında ekonomik olarak yapacaksak hangi dalda kendi üretimimizi aktaracağız


EDİRNE (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Afrika açılımında ekonomik olarak yapacaksak hangi dalda kendi üretimimizi aktaracağız dedi.
     İriş, Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğünü ziyaretinde, son dönemde yapılan Afrika açılımıyla ilgili bazı soruların kafalarda oluştuğunu söyledi.
     Osmanlının Afrikada hakimiyet kurduğu yıllarda bölgenin hiç bir kültürel özelliğini bozmadığını anlatan İriş, şunları kaydetti:
     Afrika açılımı var. Oraya biz ne götüreceğiz, Osmanlı atalarımız 400 yıl o topraklarda hakimiyet kurdu. Bugün 100 yıldan beri ekonomik ve kültürel sömürü altında olan bölgeler, bizim hakimiyetimizde en müreffeh günlerini yaşadılar. Onların kültürel dokularını hiçbir zaman bozmadı. Bugün bölgedeki ülkeler neredeyse batılı sömürgeler tarafından ne empoze edildiyse onu yaşıyorlar.
     Bizde oralarda arzı endam ediyoruz. Biz oraya ne götüreceğiz, hangi değerlerimizi götüreceğiz. Türkiyede başörtüsü yasakken hangi İslami kimliğimizi götüreceğiz. Afrika açılımında ekonomik olarak yapacaksak hangi dalda kendi üretimimizi aktaracağız. Yoksa biz batılı şirketlerin taşeronlarımı olacağız.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER