Rus rektörden Akaydına ziyaret

Rus rektörden Akaydına ziyaret -Rusyanın Rostov şehrindeki Na Donu Devlet Ulaşım Üniversitesi Rektörü Vladimir Kolesnikov, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydını ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Antalyanın kardeş şehri olan Rusyanın Rostov şehrindeki Na Donu Devlet Ulaşım Üniversitesi Rektörü Vladimir Kolesnikov ve Rektör Yardımcısı Bagiev Yusif, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydını makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan rektör Vladimir Kolesnikov, birçok alanda Antalya ile verimli işbirliği yapabileceklerini söyledi. Türklerin en çok misafirperverliklerini sevdiğini dile getiren Kolesnikov, Antalyanın Kaleiçindeki dar sokaklarını çok beğendiğini kaydetti.
     Mustafa Akaydın ise belediye başkanı olarak ilk Rostovu ziyaret ettiğini hatırlattı. Ulaşımla ilgili ilk üniversiteyi Rostovda gördüğünü belirten Başkan Akaydın, üniversiteyi çok beğendiğini söyledi.
     Antalyayı Almanyadan sonra en fazla Rusyadan gelen turistlerin ziyaret ettiğini açıklayan Akaydın, Rusyadan kış aylarında bile ayda 100 bin turist kentimize geliyor. Antalyada yerleşik 30 bin Rus yaşıyor. Kardeş şehrimiz olan Rostov ile ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz dedi.
     Ziyaret sonunda Akaydın ile Kolesnikov, karşılıklı hediyeler sundu.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Rus rektörden Akaydına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER