RTBye Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Yeterlilik

RTBye Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Yeterlilik Sertifikası


RİZE (A.A) - Rize Ticaret Borsası (RTB) laboratuvarına Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı yeterlilik sertifikası verildiği bildirildi.
     RTBden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Ekonomi Bakanlığı ile Kalite Derneği tarafından organize edilen Türkiyede Kalite Altyapısının Güçlendirilmesi Projesinde, çayda Rizenin pilot il seçildiği belirtildi.
     Proje kapsamında ülke çapında Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite olmuş laboratuvarlar arasından 5 ürün için 5 laboratuvar seçildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Ticaret Borsaları arasından bu eğitimlerde yeterlilik testi organize etmek için, aflatoksinde Adapazarı, zeytinyağında Aydın, hububatta Konya, yaş sebze ve meyvede Kumluca, son olarak da çayda Rize seçilmiştir. Seçilen laboratuvarlar kendi ürünleriyle alakalı yeterlilik testleri organize etmiş ve raporlarını hazırlamıştır. Proje çerçevesinde çay analizlerinin güvenilirliğini tespit edebilmek amacıyla RTB Laboratuvarı 24 laboratuvarla beraber yeterlilik testi uygulamış, testlerin sonuçları birbirleriyle karşılaştırılıp, sonuçları raporlandırılmıştır. Çalışma kapsamında RTB laboratuvarı Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı yeterlilik sertifikası almaya hak kazanmıştır.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber RTBye Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Yeterlilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER