Roman gençlere girişimcilik ve iş arama

Roman gençlere girişimcilik ve iş arama becerileri anlatıldı -Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından kuaförlük ve güzellik uzmanlığı eğitimi verilen Roman gençlere, nasıl girişimci olacakları ve iş ararken nelere dikkat etme


SAMSUN (A.A) - Dilek Sezen - Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından kuaförlük ve güzellik uzmanlığı eğitimi verilen Roman gençlere, nasıl girişimci olacakları ve iş ararken nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı.
     Samsunun Yavuz Selim ve 200 Evler mahallelerinde yaşayan Roman gençlerin meslek sahibi olmaları için Çalışma ve İş Kurumunun desteğiyle yürütülen proje kapsamında 100 Roman gence kuaförlük ve güzellik uzmanlığı kursu veriliyor.
     Kuaförlük ve güzellik uzmanlığı kursuna katılan gençlere Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünde meslek uzmanları tarafından nasıl girişimci olacakları ve iş ararken nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı.
     Meslek uzmanları gençlere, iş görüşmesine giderken abartılı kıyafetler giyilmemesi ya da çok bakımsız görünülmemesi, görüşmeye saatinde gidilmesi, ücret konusunda aceleci davranılmaması, nasıl girişimci olabilecekleri, girişimcilere KOSGEB tarafından sağlanan destekler konularında bilgi verirken, gençlerin de sorularını yanıtladılar.
    
     -Erken yaşta evlenmesinler diye-
    
     Samsun İli Roman Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mümin Ergüler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Roman gençlerinin meslek sahibi olmalarının, gençlerin sosyoekonomik şartlarının iyileşmesi ve bilinç düzeylerinin artması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
     Romanların okur yazar oranlarının düşük olduğunu ve pek çoğunun çocuk denecek yaşta evlendiğini, geçici işlerde çalışarak birer iş sahibi olamadıklarını anlatan Ergüler, projenin gençlerin meslek sahibi olmalarında, erken yaşta evliliklerin önüne geçilmesinde önemli olduğunu vurguladı.
     Roman gençlerden 100ünün Saç Bakımı ve Güzellik Uzmanlığı Eğitimi Projesi ile kuaförlük ve güzellik uzmanlığı, 50sinin de bir başka proje ile kaynakçılık kursuna devam ettiklerini belirten Ergüler, kurslara katılan gençlerin meslek sahibi olmalarını istediklerini belirterek, ilgililere teşekkür etti.
     Kuaförlük ve güzellik uzmanlığı kursuna katılan ve girişimcilik ile iş arama becerileri eğitimi alan gençler ise bir meslek sahibi olacakları için mutlu olduklarını, kursu tamamladıklarında kendi mahallelerinde kuaför dükkanı açmayı ya da bir güzellik merkezi veya kuaför salonunda çalışmayı planladıklarını anlattı.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Roman gençlere girişimcilik ve iş arama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER