Rock grubu Dumana ayet tepkisi

Rock grubu Dumana ayet tepkisi -SDÜ öğrencisi bir grup, Ispartada konser vermesi planlanan Duman adlı rock grubunu, İhlas Suresinin ayetlerini değiştirerek şarkı sözlerinde kullandığı iddiasıyla protesto etti (F


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi bir grup, Ispartada konser vermesi planlanan Duman adlı rock grubunu, İhlas Suresinin ayetlerini değiştirerek şarkı sözlerinde kullandığı iddiasıyla protesto etti ve konserin iptal edilmesini istedi.
     26 Aralıkta düzenlenecek Duman grubunun konserine tepki göstermek amacıyla Belediye İş Hanı önünde toplanan grup, Dumansız hava istiyoruz ve İhlas Suresinin yazılı bulunduğu pankart açtı.
     Burada grup adına basın açıklamasını okuyan üniversite öğrencisi Haluk Gürsoy, dünyanın değişik yerlerinde Müslümanlara yönelik karalama kampanyaları yapıldığını ifade ederek, Türkiyede gençliğin peşinden sürüklenip gittiği rock grubu olan Duman da bu yanlışa düşmüş ve albümünde bulunan rezil adlı parçasında İhlas Süresinin Lem yelid velem yuled olan 3. Ayetini Lem yelid ve löp yutar olarak değiştirerek şarkı yapma densizliğini gösterdi diye konuştu.
     Ispartadaki yetkililerin, konseri iptal etmesi gerekiğini söyleyen Gürsoy, Dumanın daha önce vermeyi planladığı konserin duyarlı insanların tepkileri sonucu iptal edildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Rock grubu Dumana ayet tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER