Rize Sağlık Müdürü Tepe:

Rize Sağlık Müdürü Tepe: Birçok insan kaza ya da hastalık sonucu ihtiyaç duyulan kan bulunamadığı için hayatını kaybediyor


RİZE (A.A) - Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, birçok insanın kaza ya da hastalık sonucu ihtiyaç duyulan kan bulunamadığı için hayatını kaybettiğini belirtti.
     Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, kana her zaman ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, insanların bu konuda duyarlı olmasının önemli olduğunu ifade etti.
     Kentte sağlık alanında yapılan yeni çalışmalarla kan ihtiyacının arttığına dikkati çeken Tepe, Rizede eskiden yapılamayan by-pass, aort ve büyük karaciğer cerrahisi gibi ağır ameliyatlar artık yapılabilmektedir. Bu gibi ameliyatların yanı sıra trafik kazaları, kanamalı doğumlar gibi durumlarda da hasta için yoğun kan ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Hastanelerimiz bu ihtiyacı öncelikle Kızılaydan sağlamakta, yeterli gelmezse hasta yakınlarından kan bulmalarını istemektedir dedi.
     Kızılayın zaman zaman kentte kan bağışı topladığını anımsatan Tepe, şunları kaydetti:
     Şu anda şehir merkezindeki Özel Şar Hastanesinin yanında bulunan Kızılay Kan Merkezinde, ayrıca Cumhuriyet Meydanında ve diğer caddelerde kurulan kan alma otobüsü hizmet veriyor. Rize Belediyesi tarafından 22 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 4. Yaz Spor Şenlikleri kapsamında da kurulacak olan çadırlarda, acil kan ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için tüm vatandaşlarımızı insanlık adına kan vermeye davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım / Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rize Sağlık Müdürü Tepe: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER