Rize Sağlık Müdürü Tepe: Çayeli ilçesine

Rize Sağlık Müdürü Tepe: Çayeli ilçesine yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kurulacak


RİZE (A.A) - Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Çayeli ilçesine yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kurulacağını söyledi.
     Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çayeli ilçesinde nüfusun artmasına bağlı olarak vaka sayısının da arttığını belirterek, İlçede nüfus 45 bin civarında. Yaz mevsimi dolayısıyla bu sayı daha da arttı. Bu nedenle ilçeye yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kurulacak. Çayeli Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen alanda yeni bir istasyon kurabilmek için gerekli izinler alındı ve Bakanlığımıza gönderildi dedi.
     Tepe, 112 Acil Servis hizmetlerinin il merkezindeki İsmail Kahraman Kültür Merkezi binası altındaki Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği tarafından yürütültüğünü ifade ederek, şunları söyledi:
     Buna ilave olarak İslampaşa Mahallesinde nisan ayından itibaren Rize 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete girdi. Bu istasyonla Rizede 4 ayrı 112 Servis ekibiyle il merkezine hizmet sunuyoruz. İstasyonların açılmasının asıl amacı, vakalara erken ulaşmak. Çünkü acil sağlık hizmetlerinde saniyelerle yarışılıyor. Geçen yıl meydana gelen vakaların yüzde 98ne 5 dakikadan önce ulaştık.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rize Sağlık Müdürü Tepe: Çayeli ilçesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER