Rize Organize Sanayi Bölgesinde toplantı yapıldı

Rize Organize Sanayi Bölgesinde toplantı yapıldı


RİZE (A.A) - Rize Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), müteşebbis heyeti toplantısı yapıldığı bildirildi.
     Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Çakır başkanlığında yapılan toplantıya, Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı aynı zamanda Müteşebbis Heyetinin Başkan Vekili Ömer Faruk Ofluoğlu ve diğer heyet üyelerinin katıldığı belirtildi.
     Rize OSBnin, 1997 yılında yatırım programına alındığı ve 2000 yılında kuruluş protokolünün imzalandığı ifade edilen açıklamada, Vali Çakırın şu ifadelerine yer verildi:
     Sayın Bakanımız Hayati Yazıcının, Milletvekillerimizin, sanayicilerimizin ve Rizelilerin gelişmeleri yakından takip etmekte olduğu Rize OSB ile ilgili, bu toplantı sayesinde malumat sahibi oldum. Bütün altyapı projeleri tamamlanmış, şuan herhangi bir duyuru yapılmamış olmasına rağmen 63 firma tarafından müracaat edilmiş olması, bu konudaki çalışmalarımızı hızlandırmamız gerektiğinin bir göstergesidir.
     Rize OSBnin bu güne kadar gecikmesindeki en büyük sorun kamulaştırma çalışmaları esnasında yaşanan güçlüklerdir. Rizeye sosyal ve ekonomik olarak değer katacak olan Rize OSB ile ilgili çalışmalarımıza bir ivme kazandırabilmek için bölge ile ilgili süregelen davaların paralelinde kendimize bir hareket rotası çizmeliyiz.
     Vali Çakırın, Rize OSBnin kurulabilmesi için bugüne kadar emeği geçen İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğluna ve Rizede görev yapan diğer meslek büyüklerine, müteşebbis heyetinde görev alan herkese katkılarından dolayı teşekkür ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rize Organize Sanayi Bölgesinde toplantı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER