Rize İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Rize İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı


RİZE (A.A) - Rize İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.
     Vali Nurullah Çakır başkanlığında, Rize Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, bölge müdürleri, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclisi Başkan ve üyeleri ile diğer yetkililer katıldı.
     Vali Çakır, açılışta yaptığı konuşmada, Rizede son 10 yıl içinde başta ulaşım sektörü olmak üzere çeşitli sektörlerde çok büyük yatırımlar gerçekleştirildiğini söyledi.
     İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarının yatırımların hızlandırılabilmesi adına kurumlar arasındaki koordinasyonu sağladığını ifade eden Vali Çakır, şunları söyledi.:
     Artık illerde, kalkınma hamlelerine ışık tutan üniversiteler ve kalkınma ajansları gibi yeni kurumlarımız var. Yapacağımız çalışmaların daha vizyonel olması ve kendimize çağdaş bir yol haritası belirleyebilmemiz için illerdeki bu aktörlerin yanı sıra özel sektörü de içimize katıp geleceğe projeksiyon tutan daha sektörel projeler hazırlamalıyız. Hazırlayacağımız bu projelerle, yerelde Sayın Başbakanımızın çeşitli platformlarda dillendirdiği Türkiyenin 2023 ve 2071 vizyonunu yakalamamız mümkün olacaktır.
     Toplantıda bazı bölge müdürleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rize İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER