Rize Belediye Başkanı Bakırcı:

Rize Belediye Başkanı Bakırcı: Türkiyenin ev sahipliğinde yapılacak FIFA 20 yaş altı Dünya Kupası, Türkiye ve Rize için önemli bir adım


RİZE (A.A) - Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Türkiyenin ev sahipliğinde yapılacak olan FIFA 20 yaş altı Dünya Kupasının Türkiye ve Rize için önemli bir adım olduğunu söyledi.
     Bakırcı, düzenlediği basın toplantısında, Rizenin bir çok organizasyonu başarı ile tamamladığını belirterek, U20 futbolda yapılan en büyük organizasyon, Rize ayağı olarak bunu da başarı ile geçeceğine inanıyorum dedi.
     Bir ayağı Rizede gerçekleşecek olan FIFA U20 Dünya Futbol Şampiyonası organizasyonunun, Türkiyenin aday olduğu FIFA 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için referans olacağını belirten Bakırcı, şunları söyledi:
     FIFA U20 Dünya Futbol Şampiyonası için Rizede başlayan hazırlıklar sürüyor. Organizasyonda Rize ev sahipliğini en güzel şekilde yapacaktır. Biz yeni şehir stadyumunu proje aşamasında bu tip uluslararası maçların oynanabileceği kriterlere uygun hazırlamıştık. Bu organizasyon İstanbul, Bursa, Antalya, Gaziantep, Kayseri, Trabzon ve Rizede yapılacak dedi.
     Bakırcı, bu süre içerisinde milli maçların da bir kısmının burada oynanabileceğini kaydederek, Bunun hazırlıklarına 3 yıl önce başladı. Defalarca FIFAdan heyetler buraya geldi. Sadece stadyum değil ilin diğer kriterlerini de göz önüne alarak bizi de buna layık gördüler. Hazırlıklarımız tüm hızı ile sürüyor. Rizelilerden arzumuz burada oynanacak maçlarda stadyumu doldurmaları ve misafirlerimize iyi bir ev sahipliği yapmalarıdır. Bu organizasyonu başarılı bir şekilde tamamlamamız 2020 yılında planlanan FIFA Avrupa Futbol Şampiyonasının ülkemizde yapılabilmesini sağlayacaktır. U20nin altlığı iyi yapıldığı zaman 2020yi rahatlıkla ülkemize alabiliriz diye konuştu.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rize Belediye Başkanı Bakırcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER