Rize Arama Kurtarma ekibinden Vali Çakıra

Rize Arama Kurtarma ekibinden Vali Çakıra ziyaret


RİZE (A.A) - Rize Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde oluşturulan Rize Arama Kurtarma ekibi, Rize Valisi Nurullah Çakırı ziyaret etti.
     İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe başkanlığında, ilde acil durum ve afetlerde görev alan tüm kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında toplayarak oluşturulan Rize Arama Kurtarma ekibi, Vali Çakıra yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Rize Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete, vali yardımcıları ile Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ambulans Servisi Başhekimliği, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), Kaçkar Off Road Doğa Sporları Kulübü, Rize Off Road Kurtarma Spor Kulübü, Kaçkar Dağcılık Rafting ve Kayak İhtisas Kulübü, Verçenik Dağcılık Doğa Sporları Kulübü, Rize Arama Kurtarma Müdürlüğü, Karadeniz Dağcıkları Spor Kulübü, Rize Off Road Rescume Team temsilcileri ile birlikte Çayeli Bakır İşletmeleri yetkilileri katıldı.
     Vali Çakır, Rizede meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda görev alacak ekiplerin tanınması ve değerlerinin bilinmesi gerektiğini belirtti.
     Afet ve acil durumlarda görev alan tüm kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının, mesai saati gözetmeksizin görevlerini yapmaları gerektiğini ifade eden Vali Çakır, Doğu Karadeniz, dönem dönem afet ve acil durumlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu durumlarda önceden hazırlıklı olmak için tecrübeli ve donanımlı ekiplerimizle sürekli istişare içinde olmalıyız. Eksiklerimizi bir an önce tamamlayarak, gerek ilimizde gerek ülkemizde meydana gelebilecek felaketlerde elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız dedi.
     Sağlık Müdürü Tepe ise Rizede acil durum ve afetlerde görev yapan tüm deneyimli ve tecrübeli ekipleri bir çatı altında toplayarak ülke genelinde meydana gelebilecek olağanüstü durumlara süratli ve koordineli şekilde müdahale etmek istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rize Arama Kurtarma ekibinden Vali Çakıra Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER