Riskli binaların tespiti için açıklanan fiyatlar

Riskli binaların tespiti için açıklanan fiyatlar


DENİZLİ (A.A) - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hayri Ün, riskli yapıların tespiti için açıklanan birim fiyatların, deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkındaki yönetmeliğin 7. bölümüne göre tüm inceleme, deney ve analizlerin tam hakkıyla yapılması durumunda çok düşük kaldığını söyledi.
     Ün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde afet riski altındaki alanların dönüşümü kapsamında, riskli bina tespitinde Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünce belirlenen birim fiyatlara göre, 500 metre kareye kadar her metre kare için birim fiyatın KDV dahil 2,25 lira olarak belirlendiğini hatırlattı.
     Fiyat listesinde ve 4 Ağustos 2012 tarihinde yayınlanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun uygulama yönetmeliğinde, incelemelerin deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkındaki yönetmeliğin 7. bölümü uyarınca yapılacağının altını çizen Ün, Açıklanan birim fiyata, deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmeliğin 7. bölümünde istenen tüm inceleme, rapor, deney vb. tüm masrafların dahil olduğu ifade edilmektedir. Deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkındaki yönetmeliğin 7. bölümüne göre tüm inceleme, deney ve analizlerin tam hakkıyla yapılması durumunda açıklanan birim fiyat çok düşük kalmaktadır diye konuştu.
     Ün, belirlenen ücretle birlikte inceleme yönteminin de gözden geçirilmesi gerektiğini savunarak, Hızlı inceleme sonunda binanın yıkılması, güçlendirilmesi ya da mevcut hali ile kullanımına devam edilmesine karar verildikten sonra güçlendirilecek binalar için, deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmeliğin 7. bölümünde belirlenen hükümler uygulanmalıdır. Bunun ücreti de Bakanlıkça şu anda belirlenen birim fiyatın üzerinde olmalıdır dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Riskli binaların tespiti için açıklanan fiyatlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER