Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği ödüllerini dağıttı


KONYA (A.A) - Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneğinin 50den fazla okulda gerçekleştirdiği sınavda dereceye giren öğrencilere hediyeleri, düzenlenen törenle verildi.
     Konevi Kültür Merkezinde düzenlenen programın açış konuşmasını yapan Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, hizmet anlamında tercihlerini neden yetim çocuklardan yana kullandıklarını şöyle anlattı:
     Yetim çocukları seçtik çünkü, Kur-anı Kerimde Yüce Allah yetimlere sahip çıkılması noktasında bizleri uyarıyor. Yetim çocukları seçtik çünkü, Hz. Peygamber Hadis-i Şerifleri ile yetimler konusunda biz Müslümanları sık sık uyarıyor. Elhamdülillah bugün itibariyle 2 yıl gibi kısa bir sürede yurt içi ve yurt dışında hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile yaklaşık 5 bin yetime ulaştık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem yurt içi hem de yurt dışı yetimlere yönelik çalışmalarımız bütün hızıyla sürecektir.
     Ödül töreninde derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerinden ilk üçe giren toplam 54 öğrenciye, ödül olarak altın, bisiklet ve kol saati verdi. Katkılarından dolayı 18 okul müdürüne de çeşitli hediyeler sunuldu.
     Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 56 okulda 35 bin adet Ev Okulu ve Rida Çocuk Kitaplığı Dizisi-1 kitapları dağıtan dernek, bu kitaplarla ilgili olarak öğrencilere yönelik yarışma düzenlemişti.
     (MUH-
<< Önceki Haber Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER