Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: "Reyhanlıda kameraların neden çalışmadığını hükümet cevaplasın"


UŞAK (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Reyhanlıda kameraların neden çalışmadığını hükümet cevaplasın" dedi.
     Tekin, CHP Uşak İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 18 Mayısta Aydında yapılacak mitingle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ege bölgesinde yaşayan herkesi mitinge davet eden Tekin, "Ülke yangın yeri. Birileri savaş çığırtkanlığı yapıyor. CHP olarak bizim sorumluluğumuz bu durumu halkımıza anlatmak. Her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız" diye konuştu.
     Reyhanlıdaki bombalı saldırılara da değinen Tekin, ilçe merkezindeki MOBESE kameralarının patlama anında çalışmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:
     "Reyhanlıda ne olduğunu kimse bilmiyor. Çünkü hükümet yayın yasağı getirdi. Gelişmeleri yabancı basından öğreniyoruz. Taksimde bir çukuru korumak için onlarca kamera koyan, çukurun başına binlerce polis diken hükümet, çukura gösterdiği hassasiyeti sınır boyunda, binlerce sığınmacının yaşadığı Reyhanlıda nedense göstermedi. Reyhanlıda kameraların neden çalışmadığını hükümet cevaplasın. Onlarca insanın hayatını kaybettiği, yüzlerce insanın yaralandığı bir bölgede MİTin uyarısına rağmen, yerel gazetelerin uyarılarına rağmen kameraların çalışmaması akıllara soru işareti getiriyor. MİT, 23 Nisanda olası 3 aracın Türkiyeye giriş yapacağı yönünde uyarıda bulunduysa neden önlem alınamadı- Bütün bu soruların cevaplanmasını istiyoruz."
     Tekinin açıklamasının ardından toplantı, basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Halil Şahin
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER