Rektör Kılıç Gençlik Yaz Kampını ziyaret

Rektör Kılıç Gençlik Yaz Kampını ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr Filiz Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen tarih temalı Gençlik Yaz Kampını ziyaret etti.
     Ürgüp NEÜ Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Otelinde devam eden tarih temalı gençlik kampında farklı branşlarda eğitim gören üniversite ve yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarına katılan Kılıç, öğrencilerle sohbet edip yetkilerden bildi aldı.
     Üniversitelerinde tarih bölümü dışında okuyup tarih temalı gençlik kampına katılan öğrencileri tebrik eden Kılıç, Benim de eğitimim sosyal bilimler. Yaptığım araştırmalar dolayısıyla benim de tarihe ilgim var. Burada görüyorum ki alanları tıp, hukuk, bilgisayar öğretmenliği eğitimi alan öğrenciler olmasına rağmen tarihe ilgi göstermişler, bu programa katılmışlar. Yani tarih sevdalıları Nevşehirde diyebiliriz dedi.
     Kapadokya bölgesinin çok önemli bir tarihe sahip olduğunu, özellikle Hristiyanlık tarihine ilgisi olanlar için araştırılacak en önemli merkezlerden birisinin burası olduğunu kaydeden Kılıç, Türkiyede birçok alanda olduğu gibi tarih konusunda da önemli çalışmaların ve toplumsal bilincin gelişmeye başladığını ifade etti.
     NEÜnün henüz 5 yıllık bir üniversite olmasına rağmen böyle önemli çalışmalara destek vererek uluslararasılaşma yolunda ilerlemeye çalıştığını belirten Kılıç, Üniversitemiz genç bir üniversite olmasına rağmen çok hızlı gelişim kaydediyor. Özellike bir çok ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği de yapıyor. Aslında Nevşehirde üniversitenin tarihi 1727lere dayanır Nevşehirli Damat İbrahimpaşanın fermanıyla kurulan medrese burada ilk üniversite çalışmalarının başlangıcıdır. Tabi ara verilmiştir ama biz bu arayı kapamaya çalışıyoruz. Umarım ev sahipliğimizden memnun kalmışınızdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Rektör Kılıç Gençlik Yaz Kampını ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER