Rektör hem marşı yazdı hem seslendirdi

Rektör hem marşı yazdı hem seslendirdi -SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, üniversitenin mezuniyet töreni için bir gecede yazdığı, aranjmanında kendisinin de yer aldığı 4 kıtalık Üniversiteliler Marşının patentini aldı -Klibi çekil


ISPARTA (A.A) - Murat Yolcu - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversite mezuniyet töreni için bir gecede yazdığı, aranjmanında kendisinin de yer aldığı 4 kıtalık Üniversiteliler Marşının patentini aldı.
     İbicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türk milletinin geçmişi incelediğinde her şeyin destansı bir nitelik taşıdığını, Türk insanın sevincini de acısını da zirvelerde yaşamayı sevdiğini söyledi.
     Türk milletinin insan yönlendirmede, vizyon belirlemede ve insanları bir arada yaşatma başarısıyla dünyadaki diğer milletlerden ayrıldığında dikkati çeken İbicioğlu, son 200 yıldır bir duraksama dönemine girilmiş olmasına rağmen son yıllarda dünyada yeniden coşan ve kabuğuna sığmayan bir millet olduklarını, bu gelişimde gençlere önemli görevler düştüğünü kaydetti.
     Son dönemde Türkiyenin her sektörde dünyadaki yerini almaya başladığını, eğitim, ekonomi, siyaset ve hariciyede büyük bir ivme kazanıldığını vurgulayan İbicioğlu, Artık bu coşkuya tercüman olabilecek, artarak devam etmesini vurgulayacak bir söylemin geliştirilmesi gerekiyordu. Koşmak bize, durmak düşmanlarımıza, coşmak bize, bakmak düşmanlarımıza düşüyor. Tekrar oyun kurucu bir millet haline geliyoruz. 21. yüzyıl Türkiyesinde bahar çiçekler açıyor dedi.
     İbicioğlu, bu duygulara tercüman olabilmek, ana fikrinde gençlerin olduğu bir marş yazmak için çalışma yapmaya karar verdiğini anlatarak, Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerine üniversitenin 2011 mezuniyet töreninde çalınmak üzere böyle bir marş yazılması için talimat verdiğini kaydetti.
    
     -Marşın klibi de çekildi-
    
     Aradan geçen bir yıla rağmen fakülte akademisyenlerinden arzu ettiği şekilde bir marş çıkmadığını belirten İbicioğlu, şunları söyledi:
     Bunun üzerine marşı kendim yazmaya karar verdim. Marş yazmak için gerekli psikolojik, entelektüel ve duygusal altyapı hazırdı. Bir akşam oturdum ve geceye kadar 4 kıtalık bir marşın sözlerini yazdım. Sözleri yazdıktan hemen sonra bestelenmek üzere Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yıldız Mutlu Yıldıza gönderdik. Hocamız marşı besteledikten sonra Vali Memduh Oğuza sunduk. O da çok beğendi, daha sonra marşın aranjman çalışmalarına başladık. Bu düzenlemeyi de kısa sürede bitirdik. Bu şekilde marşımızı 8 Hazirandaki mezuniyet törenimize yetiştirdik. Mezuniyet töreninin ardından patent başvurusuna bulunarak, marşı tescilledik.
     Marş için klip de hazırladıklarını ifade eden İbicioğlu, marş klibinin paylaşıldığı sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdığını vurguladı.
     Marşın gençler için çok şey ifade ettiğine dikkati çeken İbicioğlu, şunları kaydetti:
     Marşta gençlere yol verin diyoruz. Yeni, yeni, yeni diyoruz. Ancak bu yenilikleri kökümüzden aldığımız güçle yapıyoruz. Marşın ilk mısrasında halkını yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Bu değerler silsilesinden hareketle amaçlarımıza ulaşabileceğimizi ifade ediyorum. Geçmişi unutmadan, geçmişte bizi ulu yapan, sosyal ve ekonomik yaklaşımlardan da kendimizi soyutlamadan biz bu başarıyı gerçekleştirebiliriz diyoruz. Marşla aslında Türkiyenin geleceğinin fotoğrafını gösteriyoruz. İnsanlara koş diyoruz. Her zaman büyük işlere yönelen bir millet olduk, yönelmeye de devam edeceğiz.
     İbicioğlu, dinleyenlerin marşı oldukça beğendiğini, ayrı bir coşku oluşturduğunu söylediklerini ifade ederek, Sadece duygusal coşku anlamda değil, mana anlamında da böyle olduğunu söylüyorlar. Ispartadaki Cumhuriyet Bayramında bu marş çalındı. Yörükler Şenliğinde de çalındı. Marş artık insanları harekete geçiriyor. Marşı daha tok, daha güzel enstrümanlarla yeniden seslendireceğiz. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Bu da 1 Aralıkta inşallah bitecek diye konuştu.
     İbicioğlu, marşın adını ilk olarak Üniversiteliler Marşı koyduğunu, ancak değiştirmeyi düşündüğünü sözlerine ekledi.
    
     -Marş-
    
     Halkını yaşat ki devlet yaşasın / Atanın izinde çağdaşlaşasın / Kanatlanmış kuşlar durmaz yuvada / Bilginle, görgünle tarih yazasın / Umudum ikbalim güler yüzümsün / Sönmeyen meşalem, gonca gülümsün / Aydınlık bir dünya bekler dururken / Yol verin, yol verin gencim yürüsün / Türkiye sevdası dudaklarımda / İnsanlığın derdi şakaklarımda / Hayalimde hep büyük Türkiyem vardır / Azmim var cehdim var ufuklarımda / Umudum ikbalim güler yüzümsün / Sönmeyen meşalem, gonca gülümsün / Aydınlık bir dünya bekler dururken / Yol verin, yol verin gencim yürüsün.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Rektör hem marşı yazdı hem seslendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER