Rektör Battal, Van Ziraat Odasına plaket

Rektör Battal, Van Ziraat Odasına plaket verdi


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Ziraat Odasına, üniversitede kurdukları Suni Tohumlama Laboratuvarı nedeniyle teşekkür plaketi verdi.
     Et ve süt verimi yüksek ırkların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması amacıyla kurulan ve 75 bin Avroya mal olan laboratuvar için Rektörlük binasında program düzenlendi.
     Programında konuşan Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, YYÜ ile bu projede olduğu gibi, birçok projede ortak çalışma yapacaklarını söyledi.
     Van Ziraat Odası tarafından 2007 yılında Suni Tohumlama Laboratuvarı Projesinin hazırlandığını ve proje kapsamında belirlenen köylerde 480 büyükbaş hayvana suni tohumlama yapıldığını hatırlatan Özgökçe, Bu proje ile ilimizde kültür ırklarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedeflendi. Yönetim kurulumuzca aldığımız kararla, suni tohumlama cihazlarını üniversitemize hibe etmeye karar verdik dedi.
     Rektör Battal ise, ülkede hayvancılık alanında yaşanan en önemli sorunlardan birinin, et ve süt alanında yerli ırkların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Battal, Proje ile doğru adrese geldiniz. Üniversitelerin asli görevlerinden biri de bulunduğu bölgeyi daha ileri seviyelere getirmektir. Bu projedeki asıl amacımız, bölgeyi tarım ve hayvancılıkta daha ileri seviyeye getirmek ve vatandaşları bu konuda bilinçlendirmektir diye konuştu.
     Tarım evleri alanında oda tarafından hazırlanan projenin çok anlamlı ve gerekli olduğunu belirten Battal, yaşanacak herhangi sorun ya da yeni bir projede, üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Rektör Battal, Van Ziraat Odasına plaket Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER