Rekreasyon Derneğinden resim sergisi

Rekreasyon Derneğinden resim sergisi


ADANA (A.A) - Merkezi İstanbulda bulunan Rekreasyon Derneği tarafından organize edilen ve 31 ressamın eserinin bulunduğu rekreasyon sergisi açıldı.
     Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Vali Yardımcısı Fikret Deniz ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmazın da açılışına katıldığı serginin 14 Kasım 2012 Cuma gününe kadar gezilebileceği bildirildi.
     Rekreasyon Derneği Başkanı Güngör Arıbal, Kurtuluş Mahallesindeki AÇS Sanat Galerisinde düzenlenen sergi öncesinde, serginin açılışına gösterdikleri ilgiden dolayı Deniz, Aldırmaz ve Adanalı sanatseverlere teşekkür etti.
     İlkokul ve ortaokulu Adanada okuduğunu, liseyi Mersinde bitirdikten sonra İstanbula yerleştiğini anlatan Arıbal, Adanada yapılan güzellikleri gördüm. Sinema Müzesi, Atatürk Müzesini ziyaret ettim. Ressamı bu kadar çok olan bir ilde neden Resim Müzesi yok anlamadım. Bir teklifte bulunuyorum. Sayın Başkanımız resim müzesi açacağına söz versin, bende çok tanınmış 100 ressamın çok değerli eserleri var. Hepsini müzeye bağışlayacağım ifadelerini kullandı.
     Bunun üzerine Başkan Vekili Aldırmaz da, Size söz veriyorum. Tepebağda tarihi bir binayı kamulaştırıp, restore ettireceğiz. Ve Resim Müzesi olarak sizlerin emrine vereceğiz şeklinde açıklamada bulundu.
     Aldırmaz, buradaki sanatçıların kentin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, Kentler büyüsün diyorum, ama gelenekleriyle, sanatıyla, sanatçısıyla birlikte. Yoksa yalnızlar şehri olur ifadelerini kullandı.
     Vali Vekili Fikret Deniz de, resim sergisine katkıda bulunanlara teşekkür ederek, Adananın kültür ve sanat açısından çok zengin bir bölge olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Rekreasyon Derneğinden resim sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER